1. Piknik

Eriti hommikune piknik mere ääres või tegelikult ükskõik millisel murulapil või tekil — peaasi, et oleks värskes õhus (kui on eriti kole ilm, siis võib katta laua tuppa tekile ja aknad lahti teha — ausalt, vabandust ei ole).

2. Suvekontsert

Suvistel kontserditel on eriline meeleolu, isegi siis, kui vihma kallab — siis on see kohe eriti eriline, sest on natuke põnev ju ka aluspüksteni märjaks saada ja pärast kusagil soojas teed juua.

3. Väike suvine ringreis

Kui ikka kohe üldse aega ei ole, siis jõuab kasvõi ühepäevase ringreisi teha — aga eriti soovitatav on end pikemaks ajaks argielust välja lülitada, pakid ja sõbrad kaenlasse võtta ja Eesti maalilist loodust imetlema sõita.

4. Suvepidu sõpradega

Olgu see kodus, suvilas, rannas, pargis või kohvikus — suvel tasub kokku kutsuda oma head sõbrad, kellega kiirel talvel pole olnud aega kohtuda, ja lihtsalt lobiseda, üksteise seltskonda nautida ja sõprust tähistada.

5. Marjakorjamise talgud

Seda saab muidugi ühendada ka suvepeoga ja kutsuda sõbrad aeda või metsa (või turule) marjule ja pärast võib minna kellegi juurde moose keetma, mahla pressima või marju karpidesse sorteerima; marjakorjamine on meil veres ja kui see jääb mingil põhjusel vahele, jääb kindlasti kergelt igatsev tunne hinge!

Refereeritud artikli täisteksti leiad ajakirja Sensa augustikuu numbrist. Loodetavasti said siit head inspiratsiooni!