1. Kaalu kindlasti ka kodust vahatamist

On küll mugavam, kui keegi sinu eest kõik ära teeb, aga kodustes tingimustes oled siiski rohkem iseenda peremeheks. Sul on suurem kontroll kogu protseduuri hügieenilisuse üle ja seega ka suurem võimalus igasugustest ebameeldivatest põletikest eemale hoida. Kui leiad, et saad asjaga ka oma vannitoas hakkama, siis pese kindlasti enne käed puhtaks!

2. Kui otsustad salongi minna, siis tee kindlasti väike eeluuring

Küsi nii oma sõbrannadelt, kui uuri ka internetist, mida sinu valitud salongi kohta räägitakse. Sageli võib ilus koduleht või salongitapeet olla petlik. Veendu, et lähed ikka tõelise spetsialisti juurde!

3. Väldi koorivaid ja nahka kuivatavaid tooteid enne vahatama minemist

Need tooted teevad su naha veel tundlikumaks! Säästa end üleliigsest valust ja jäta viimase koorimise ja vahatamise vahele vähemalt üks nädal.

4. Ära pane endale aega kirja selleks nädalaks, kui sul on päevad

Parim on vältida ka nädalat enne päevade algust. Miks? Sest siis on keha valule kõige vastuvõtlikum.

5. Valuvaigistite kasutamine on täiesti normaalne

Miks sa peaksid liiga palju kannatama? Käi enne salongiminekut või kodust protseduuri apteegist läbi ja osta endale valuvaigisteid või tuimestavat geeli. Abimeheks on ka jää, mis piirkonda enne vahatamist tuimemaks muudab. Kui kõik tehtud, kanna nahale aaloega kreemi või geeli. See aitab vähendada põletustunnet.

6. Kohe pärast vahatamist ei ole hea jõusaali minna

Miks? Sest higistamine aitab kaasa bakterite levikule, mis su ilusal siledal nahal mõne ebameeldiva põletiku võivad põhjustada. Samuti väldi paar päeva ümber ja kitsaste riiete kandmist — nendest tulenev hõõrdumine võib tekitada soovimatuid punne.

7. Helista arstile, kui vahatatud piirkond valutab kauem kui 24 tundi

Sellisel juhul võib olla tegemist põletikuga! Ära kahtle ja helista oma arstile ning küsi nõu.