1. Pane kahvel vahepeal käest

Pärast iga ampsu võtmist aseta oma kahvel tagasi taldriku kõrvale — sina naudi maitset ja söögiriist puhaku. Nii aeglustad sa oma söömist ja kõht saab kiiremini täis. Teadlik söömine aitab vältida üle piiri minemist!

2. Tee portsjonid pooleks

Ära tõsta endale kohe taldrikule viite kartulit ja suurt lihatükki. Alusta kõigepealt poolest kogusest. Ehk saab kõht täis varem kui sa isegi arvata oskaks? Samuti ei teki niiviisi süümepiinu lapsepõlvetõe “kõik peab ära sööma!” rikkumise kohta — taldrik saab ilusti ilma pingutamata tühjaks.

3. Naudi esimest ampsu

Võta aega ja naudi seda, mida sa endale suhu paned. Ära muutu robotiks, kes endale kütust sisse laeb. Milline su toit on? Mis maitsed selles eristuvad? Leia kolm omadussõna ja kirjelda nendega oma suutäit!

4. Keera kahvel tagurpidi (orad jäägu ikka taldrikusse, keera lihtsalt kahvli selg ülespoole)

Selle asemel, et kahvliga endale toitu näost sisse kühveldada, pööra see teistpidi — nii saad asju ükshaaval korjata ja seejärel need suhu panna. Sööd vähem, naudid rohkem!

5. Keera televiisor kinni

Kui tahad, et söömisest ei saaks kõrvaline tegevus, mis jätkub ja jätkub, siis keera oma televiisor kinni. Keskendu ühele asjale ja näed, et su portsud muutuvad väiksemaks ning magu täitub kiiremini.

6. Joo pool tundi enne söömist vett

Mõnikord aetakse janu ja nälg omavahel sassi. Veendu, et sina seda ei teinud.

7. Näita rusikat!

Imelik, aga töötab. Rusika märk tähendab meie alateadvuses peatumist. Pane pärast esimest ampsu, söögi poole peal ning lõpus oma käsi rusikasse. Nii peatud hetkeks ja keskendud seejärel rohkem sellele, mis on su taldrikus.