Planeerisime puhkust juba ammu ja ootasime seda kõik pikisilmi. Aga jamad hakkasid juba kodus pihta, sest mina ja mees ei suutnud kokku leppida, mida kaasa peaks võtma ja mida maha jätma. Lapsedki lisasid oma panuse, toppides kohvritesse oma mänguautosid ja mudellennukeid ja arvasid ühel hetkel ka, et kassi peaks kaasa võtma. Tulemuseks oli pool kohvritäit mänguasju, närviline ja hammustav kass ning pool kohvritäit kassikarvu täis riideid.

Lennujaama jõudes läksid lapsed omavahel tülli, et kumb saab lennukis akna all istuda. Kraaklesid kuni lennukini, siis sai üks oma ihaldatud koha, teine nuttis südantlõhestavalt, lennukitäis rahvast vaatas meid kui lapsepiinajaid. Ma isegi ei hakka rääkima kõrvavaludest ja eesistujate jalgadega toksimisest — lapsed käitusid just nii, nagu iga lennureisija õudusunenäos. Pidin häbi pärast maa alla vajuma ja vandusin lastele, et nemad veedavad puhkuse hotellitoas, kui maha ei rahune. Mees vajus sügavasse unne ja tegi näo, et ei tunnegi meid üldse. Aitäh, kallis, abi eest!

Hotellis ei saanud me õiget tuba ja muidugi pidin mina jälle probleeme lahendama, sest mees läks õue “ümbrust vaatama” ja tal oli jumala ükskõik. Tuppa jõudes olin mina nii kurnatud, et vajusin voodisse ja magasin terve ilusa õhtu lihtsalt maha.

Puhkusepäevad möödusid samas rütmis — lapsed käitusid kui metsalised ning karjusid, virisesid, kaklesid, tülitsesid ja rippusid mu käe küljes nagu poolearulised, mees ei teinud väljagi, mina olin õhtuks surmväsinud. Tagasilend oli täpselt samasugune katastroof nagu sinnalendki, lisandus veel väiksema lapse oksendamine ja suurema peavalu. Ja üks kohver läks kaduma… õnneks jõudis küll juba täna hommikuks kohale. Mees ja lapsed puhkasid mõnusasti, mina olin eile koju jõudes nii vihane ja nii väsinud, et isegi ei rääkinud nendega.

Ma ei lähe enam iial oma mehe ja lastega välismaale puhkama! Minu puhkus on nüüd kontori rahus ja vaikuses konditsioneeri ja hea automaadikohviga, kus keegi mu kõrva ääres ei karju, virise, hala ega vingu. Lapsed saavad koos minuga puhata järgmine kord alles siis, kui nad on täisealised!