1. Koht, kuhu me soovitame kõigil minna, on Lillehammerist ca 20km eemal asuv Norsk vegmuseum ehk maanteemuuseum. See on koht, kus on lõbus (ja hariv) nii lastele, lapsemeelsetele kui lihtsalt täiskasvanutele.
Meie lemmikuks said "purjus prillid", läbi mille sai vaadata kui sirgelt me mööda sirget joont purjus peaga kõnniksime. Ütleme nii, et ma ei saanud üldse pihta. Lisaks veel palju vahvaid interaktiivseid tegevusi, nii et ausalt igav ei hakka, aeg lendab ja te tahate sinna uuesti minna.
Parim kogu asja juures? Muuseum on täiesti tasuta.

2. Lilleputthammer on Lillehammeri Storgata täpne minikoopia. Selleks, et 135m pikkune tänav saaks nii tõetruu kui võimalik, kasutati ehitusjoonistena vanu fotosid Maihaugenist ning intervjueeriti vanu Lillehammeri elanikke. Lilleputthammeri väljaehitaja Kjell Madsen võttis ühendust isegi antikvariaatidega, et majadele õige värv saada. Mis meile Lilleputthammeri juures kõige enam meeldib, on see, et siin on mõeldud ka kõige pisematele külastajatele.Kahe-kolmeaastaste laste kilked rääkisid enda eest kui lõbus neil seal on. Piletihinnad: alla 3-aastased tasuta, 3-6-aastased 149NOK (ca 17eur), 6+ 199NOK(ca 22eur).

Foto: Eveliis Kund-Zujev

3. Hunderfossen on täiesti omaette klass. Piletihind on krõbe, kuid absoluutselt väärt igat kulutatud ööri. Vaadake ilmateatest järele, et oleks ilus ilm, võtke kaasa piknikukorv ning minge veetke kogu perega üks ilus päev. Pilet: 385NOK täiskasvanu, lapsed alla 90cm tasuta, üle selle 330NOK

Foto: Eveliis Kund-Zujev