Loe ja vaata Cosmo juuninumbrist:
• Cosmo kaanestaar: tipptennisist Maria Šarapova

• Baltikumi kõige lahedamad BMX-i ja rulakutid

• Louis Zezeran tutvustab, miks mehed oma figuuri pärast ei põe

• Uuri, millised asjad võiksid suhtes igaveseks saladuseks jääda

• 10 armumise faasi

• Cosmopolitani Iluauhinnad 2015 võitjad on teie ees

Hellituspäeva tasuks ette planeerida, siis saaksid tähelepanu pöörata nii oma näole, juustele, kehale, kätele kui ka jalgadele. Kui soovid seda päeva veeta koos lähedaste või sõbrannadega, on ühtse sobiva aja leidmine eriti oluline. 

Kindlasti võiks selle päeva juurde kuuluda ka saunas- või vanniskäik. Kui sul vanni ei ole, tee kindlasti käte- ja jalavanne. Hoolitse enda eest sel päeval nii täiuslikult kui võimalik. Pane näole kuumi mähiseid, koori nahka ja tee maske nii näole, kehale kui ka juustele. Iluhooldustele võiks järgneda massaaž (saad seda endale ka ise teha) ja nauditav tervislik õhtusöök. See on päev, mil end hommikust õhtuni hellitada — anname sulle selleks täpsed juhised.

1. Õieti võid enda hellitamisega juba eelmisel õhtul algust teha. Alusta jalgadest — määri neid näiteks tõrva-vaigusalvi ja mee seguga (vahekorras 2:1) ja tõmba ööseks jalga puuvillased sokid.

2. Kuidas sa tavaliselt hommikul ärkad? Kui sind äratab ehmatav äratuskell, siis — kui tingimata soovid äratuskella abil ärgata — vali selleks päevaks ärkamiseks mingi mahedam toon. Nimelt on äratuskellad tihti nii valju häälega, et võivad sind ehmatada — see koormab idamaise käsitluse järgi aga neere. Vali vaiksem ärkamine.

3. Mõtle ärgates häid mõtteid — hellitused kehale ja vaimule ootavad ees.

4. Joo mineraalvett, see puhastab organismi. Kui otsustad sel päeval kasutatavad maskid ise valmis segada, siis nüüd on selleks õige aeg. Jäta need vannituppa “tõmbama”.

5. Tee oma kehale kuivharjamist, et elustada vereringet ja kiirendada ainevahetust. Alusta kätest-jalgadest ja liigu südame suunas. Kasuta pehmet harja, frotee- või linast rätikut.

6. Suundu duši alla. Kui oled valmistanud juustele loputustõmmise, kasuta seda ja jäta see juustesse.

7. Kui sul on vann, siis pane vesi jooksma ja vali vannisool- või vaht, mis sulle kõige rohkem meeldib. Et lõõgastumist veelgi soodustada, pane mängima oma lemmikmuusika. Nüüd on õige aeg tegeleda oma näoga — kasta rätik kas puhtasse vette või lemmikürtidest tehtud tõmmisesse ja aseta see nahapooride avamiseks näole. Kui rätik jaheneb, korda sama. Seejärel koori nahka ja pane 15 minutiks näole näomask.

8. Pärast vanni on ideaalne aeg teha massaaži. Istu vannilinale, mida pole kahju õliseks teha. Kui masseerid end ise, siis alusta jalgadest ja liigu aeglaselt ülespoole. Jätka keha masseerimisega, seejärel keskendu kätele, õlgadele, õrnalt kuklale, näole ja kaelale. Muretse tselluliidi pärast? Ühenda massaažiga tselluliidikreemid ja saad tõhusa hoolduse.

9. Massaaži järel vajad korralikku lõõgastumist. Heida pikali ja leba rahulikult. Kujuta ette, et kiirgav hele valgus tuleb sinu kehasse iga kord, kui sisse hingad, ja puhastab, elustab ning uuendab kõik rakud. Positiivsel mõtlemisel on suur jõud.

10. Loe sel päeval oma lemmikraamatut.

11. Hellituspäeval vaata peeglisse ja tee eneseusalduse tõstmiseks parimat harjutust: vaata end ja võta end omaks just sellisena, nagu sa oled. Kui sa ise end armastad, siis teed ka asju, mis on su kehale kasulikud.

12. Tee sel päeval lisaks kõike, mida päriselt naudid. Kindlasti mine ka värske õhu kätte jalutama või sportima, või broneeri samale päevale juuksuriaeg — nii toimides tunned end pärast nii vaimselt kui ka füüsiliselt hästi ja näed super välja.