Siin on meie kahe lugeja meeldejäävad ja veidraid restoranielamused:

Läksime perega restorani kolmekäigulist õhtusööki nautima ning juba elamus algas naljakalt. Küsides, mis veini pakutakse, vastati mulle ainult “hapu ja magus”. Tellides siis “hapu” veini toodi meile pudel lauda ja pandi see kinnisena koos avajaga laua peale. Vaata ise, kuidas hakkama saad! Alustasime siis veiniga ja järgmiseks hüppas mulle õlale kass. Kust see loomake tuli ja kas ta oli restorani tihe külaline, ei oska öelda. Igatahes tundub veidi ebahügieeniline, et igasugused karvased vabalt söögikohas ringi jooksevad ja inimesi kimbutavad. Rohkem pole seda restorani külastanud ega pole ka plaanis seda teha.

***

Minul juhtus hiljuti üks veider asi. Ega me tihti mehega väljas söömas ei käi, teeme rohkem kahekesi kodus süüa. Ühel päeval otsustasime koos mehe ja tema kahe sõbraga Ülemiste keskusesse minna. Kõht läks tühjaks ning mõtlesime seal kohapeal süüa. Saime menüüd kätte ning hakkasime otsustama, mida me siis tahame.

Sõbrad otsustasid kiiresti burgeri kasuks aga meie mehega mõtlesime, et burgerit võib igal pool süüa ning meie tahame midagi muud. Valisime endale seakaelakarbonaadi sibula ja seentega. Kui ettekandja tuli lauda meie soove üles kirjutama siis ta kohe küsis, et kas lisandeid ka tuleb. Vastasime, et ei tule. Teenindaja tegi väga üllatunud näo ja küsis uuesti, et kas tõesti lisandeid ei tule ning me ütlesime jällegi sellele ära. Ootasime oma toitu kuskil 20-25 minutit ja kõht oli tõesti juba väga tühi. Kui lõpuks meie toit lauda jõudis, siis oh üllatust — me saimegi vaid lihatüki sibula ja seentega, kuhu kõrvale ka natuke rohelist salatit pandud. Täielik pettumus, sest me olime kindlad, et liha kõrvale käib kartul ka. Hiljem tuli välja, et kartuli olekski pidanud lisandina võtma.

Sõbrad sõid meil kahe suupoolega burgerit ning kiitsid seda. Mina aga sain süüa vaid rohelist salatit, sibulat, seeni ja väikese lihatüki, sest liha oli seest veel toores. Täielik pettumus minu ja mu mehe jaoks. Vähemalt saime ühe kogemuse võrra rikkamaks, sest nüüdsest loen ma ka lisandeid.

Naistekas loosib 5. juunil koostöös Dinner in the Sky meeskonnaga välja 2 pääset — sulle ja su kaaslasele — taevarestorani šampanjatõstele, mis toimub 10. juunil kell 16:00. Saada oma lugu märksõnaga RESTORAN naistekas@delfi.ee ning osale mängus! Kiirusta, sest auhind on ahvatlev!