1. Kui näonaha ja käte kreemitamine on elementaarne, siis peanaha niisutamine unustatakse enamasti ära. Peanahka saab toita näiteks õlimaskidega ja spetsiaalsete ravisarjadega.
  2. Tutvu alati šampooni või palsamit ostes selle koostisega ning vali säilitus- lõhna- ja värvainevabad tooted. Arvesta, et igasuguse kosmeetika puhul täiendavad sama sarja tooted üksteist.
  3. Apteegišampoonides on sageli ravivad elemendid, näiteks tõrv. Juukseid aitavad turgutada ka erinevad taimsed komponendid, näiteks hirsi- ja õunaekstrakt ning lambaläätseseemne õli.
  4. Juuste väljalangemise põhjuseks pole reeglina päike, vaid stress ja hormonaalsed muutused. Juuste hõrenemise vältimiseks leiad apteegist juuksesibulat toitvad erihoolduse sarjad. Osad nendest sisaldavad ravimtaimi, teised aminohapete poolest rikast platsentat. Päriliku juuste väljalangemise puhul tuleks kiigata kofeiini sisaldavate juuksehooldustoodete poole.
  5. Juuste sagedasel murdumisel võid proovida takjajuureõli maski, aga arvesta, et seda tuleb hoida juustes mitu tundi. Probleemsete juuste erisarjadesse lisatakse mitmeid õlisid, näiteks linaseemneõli ja datlipalmiõli.
  6. Jälgi, mida suhu pistad. Juukseid aitavad turgutada nii tsink, magneesium, räni kui biotiinid, aga ka mõned ravimtaimed, näiteks põldosi. Võta juurde ka kalamaksaõli, sest mitmed vitamiinid ja mineraalid hakkavad toimima just õli kaasabil.