1. Sa ei sõltu ilmast. Sadagu väljas või pussnuge, saad ikkagi treenida, sest välja pole vaja minnagi.
2. Muutud füüsiliselt tugevamaks. Treenitud lihaseid saad kasutada paljudes kohtades. Treenitud keha saab paljuga hakkama ning annab lisaks täiendavat energiat.
3. Paraneb enesekindlus. Kui saad millegagi hakkama, tunned end ka paremini. Keha tänu sinu vaimule pärast treeningut on hea enesetunne ja energia.
4. Magad paremini. Treening parandab keha suutlikust stressiga hakkama saada. Uneprobleemid on sageli pideva stressi ilmingud. Pärast treeningut magad aga palju paremini.
5. Luustik on tugev. Regulaarne treening tugevdab luustiku ning vähendad tunduvalt oma luumurdude tekke riski.
6. Väldid südameveresoonkonna haiguseid. Tervisele tekkinud eelistest ei ole võimalik mööda vaadata ning „kodus tehtud“on sama hea kui väljas või treeningsaalis treenitud lihased. Võimalik, et päris kasu tunned 20-30 aasta pärast kui pääsed sagedamatest tervisehädadest. Regulaarse treeninguga võid lisada oma elule mitmeid toredaid aastaid.
7. Kehakaal on kontrolli all. Raske on leida vabandust ja treening vahele jätta kui seadmed seisavad kogu aeg silmade all. Vastupidavus on väga oluline omadus kaalulanguse teel ning selle säilitamisel.
8. Argipäevaks rohkem energiat. Sa juhid ise oma treeningut ning pääsed treeneri arvamusest. Kodus treenides saad valida oma treeningu nivoo. Kui alustad ka 2 minutist, siis paari kuu järel on sellest saanud 30 minutiline treening. Oma energiast võid rõõmu tunda paljudes olukordades.
9. Sobib ebaregulaarse tööajaga. Paljud inimesed ei tööta enam 9-17 ning siis on raske leida treeningut spordiklubis, mis ajaliselt sobiks. Kodus treenides oled aga ise oma aja peremees ning saad treenida igal vabal hetkel.
10. Süüd ei anna laste kaela veeretada. Kodus treenides ei tule kulusid lapsehoidjale ning lisaks oled koos lapsega ning talle ka heaks eeskujuks. Et tunneksid end nii füüsiliselt kui psüühiliselt hästi, on oluline nii lapsele kui sulle endale.

Allikas: iform.se