1. Valid puuvilja asemel mahla — värske puuvili sisaldab rohkem vitamiine ja palju vähem suhkrut kui seda on mahlas. Lisaks tekitab ühe apelsini söömine parema täiskõhutu kui klaas apelsinimahla.
2. Sööd liiga kiiresti — täiskõhutunde tekkimine võtab umbes 20 minutit aega. Rahulikul süües suudad aru saada millal kõht on täis enne kui liiga palju sööd.
3. Valad toidu kastmega üle — lisaks mõtlemisele, mida sööd, on oluline ka märgata, kuidas toit on valmistatud ning mida juurde võtad. Restoranitoit on sageli tehtud rasvaste õlide ja võiga. Kastmed on palju rasvarikkamad kui sa arvata oskad. Tellides palu kaste panna toidu kõrvale, mitte peale valada.
4. Väldid võid, kuid mitte õli — teelusikatäis võid ja teelusikatäis õli sisaldavad sama palju kaloreid. Oliivõli on küll kasulikum kui või, kuid kaalulangetamise puhul on oluline jälgida, et sa ei tarbiks liiga palju kaloreid.
5. Jood liiga vähe vett — kui jood liiga vähe, kuivab keha ära. Sellisel juhul suureneb ka risk, et ajad janu ja magusaisu segamini.
6. Sead endale liiga kõrged eesmärgid — ei ole mõtet seada liiga kõrgeid eesmärke. Kiida ennast ning ole rõõmus kilode üle, mis oled kaotanud, mitte ära muretse nende üle, mida sa veel kaotanud ei ole.
7. Arvad, et treenimise järel võid palju süüa — kui treenid palju, ei anna see põhjust palju süüa. Enamikel juhtudel ei kuluta sa treeninguga sama palju kaloreid kui pärast söögiga tarbid. Seepärast ei anna see ka soovitud kaalulangust.
8. Sööd liiga vähe rasva — 25-40 protsenti päeva kalorite hulgast peaks tulema rasvast. Õiges koguses rasva söömine on vajalik, et keha normaalselt toimiks.
9. Sööd liiga vähe kaloreid — süües vähem kui 1200 kalorit päevas on liiga vähe. Sellisel juhul on suur risk, et keha läheb üle säästurezhiimile ning kehakaal ei lange.
10. Lõunasöök joogina — toidukorra asendamine valgujoogiga sobib vahel harva. Kehale on kõige parem siiski tavaline toit. Lisaks tekib sööki närides parem täiskõhutunne.

Allikas: Aftonbladet.se