1. Söö rasvast kala
Rasvane kala sisaldab palju kaloreid, kuid sisaldab aineid, mis aitavad sul kaalus alla võtta. Seepärast on soovitav süüa nädalas vähemalt 150 grammi rasvast kala nagu lõhe, makrell, heeringas. Nii omega-3 rasvhappe, D-vitamiini kui ka joodi pärast, mis kõik aitavad kaasa rasvapõletusele kõhul.

2. Piisavalt D-vitamiini
D-vitamiin on kõhurasva vähendamise osas väga tähtis, sest tal on oluline osa rasvarakkude toimimisel. D-vitamiini puudus takistab kehas talletatud rasva põletamist. Rasvane kala on D-vitamiini osas väga rikaas. Teised head allikad on piim, juust, muna ning päikene. Kui viibid päikese käes, toodab nahk ise D-vitamiini. Paljud naised ei saa piisavalt D-vitamiini ning seepärast on oluline seda meelde tuletada.

3. Söö palju puuvilja ja aedvilja
Uuringud on näidanud, et mida rohkem puuvilja ja aedvilja süüa, seda peenem on piht. Eriti tugevat mõju avaldavad need naiste vöökohale, kuigi teadlased ei suuda veel põhjendust leida. Võimalik, et selleks on puuviljades ja aedviljades leiduvad östrogeeni sarnased ained, mis aitavad rasva jaotada kogu kehale, mitte ainult soolte vahele. Söö päevas vähemalt 600 grammi aedvilja ja puuvilja.

4. Söö lahjat liha
Valk on geniaalne kaalulangetusvahend ning see ei aita mitte ainult kõhul asuva rasva vastu. Mõned valgus leiduvad aminohapped, eriti lahjas lihas, on salendavad, kuna aitavad vabastada kõhul asuvat rasva. Valk stimuleerib ka ainevahetust, suurendades rasvapõletust. Kuna valk on kalori kohta väga toitev, siis väheneb ka söögiisu.

5. Joo kohvi ja teed
Kohvis ja tees on palju aineid, mis aitavad vähendada kõhurasva. Kofeiin, mõjub eriti hästi just kõhurasvale, sest seal olevad rasvarakud on kofeiini vastu tundlikumad. Kofeiin aitab kehal vabastada rasva, mis istub kõhul. Tee ja roheline tee sisaldab aineid, mis samuti mõjuvad kõhurasvale. Päevas võib juua kuni 8 tassi kofeiinisisaldavaid jooke. Joo päevas kuni 3 tassi kohvi, ülejäänud osas teed.

6. Ära söö saia
Kahjuks. Ka sel korral ei anna teadlased meile soovitust lüüa hambaid saia või valgesse pastasse. Vastupidi, mida rohkem valgest jahust tooteid süüa, seda rohkem kõhule rasva koguneb. Ehk õige oleks jätta toidusedelist välja sai, valge riis, valgest jahust makaronid, paljud hommikusöögihelbed ning koogid ja küpsetised. Küll aga on kasulik süüa teraviljatooteid, kus vähemalt 50% on täisterast nagu teraleib, täisterapasta, kaerahelbed on kõik head ja kõhtu täitvad valikud.

7. Vähenda kartulite osakaalu
Kui sööd kartulit igal õhtul, peaksid selle söömist vähendama. Uuringud on näidanud, et just naistel on oht kõhurasva suurenemisel, kui saavad palju süsivesikuid just kartulist. Vali kartuli asemel köögiviljad, tume riis või täisterapasta. Aeg-ajalt tasub kartulit siiski süüa, sest kaloriarvu silmas pidades tekitab pikaajalise täiskõhutunde.

8. Joo veidi veini
Klaas veini vahel toidu kõrvale, vähendab kõhurasva. Selle põhjuseks võib olla alkoholi stressi leevendav omadus. Stress omakorda langetab keha kortisooli taset, mis aitab vähendada kõhurasva osa. Oluline on alkoholiga piiri pidada, sest suures koguses tekib vastupidine efekt ning rasv koguneb just kõhule.

9. Ära kasuta liigselt õli
Kasulikud rasvad on muutunud populaarseks paljudes toitumistrendides. Kui soovid aga kõhurasvast vabaneda, siis liiga palju taimset õli, võib viia ka vöökoha suurenemiseni. Tervislikud õlid näiteks oliividest ning teistest taimedest, on kasulikud nii südamele kui vereringele, kuid vaata, et kogused liiga suureks ei muutuks.

10. Tarbi vähem suhkrut
Mida rohkem suhkrut tarbid, seda ümaramaks muutub vöökoht. Kahjuks, seepärast väldi komme, kooke, magusaid karastusjooke, mahla ning teisi suhkruallikaid. Soovitav on pidada piiri ka puuviljajogurtiga, ketshupiga, kus on ka palju suhkrut.

Allikas: iform.se