1. Jogurt

Jogurt mõjub stressis kõhule rahustavalt, sest seal leiduvad kasulikud probiootikumi-bakterid loovad õige tasakaalu ning aitavad lahti saada ebatervislikest bakteritest. Uuringud on näidanud, et inimesed, kes sõid iga päev jogurtit, kaotasid oma vöökohalt 81 protsenti rohkem rasva võrreldes nendega, kes jogurtit ei söönud. Jogurtis leiduv kaltsium vähendab ka teistes toitudes leiduva rasva imendumist. Kasulikud on magustamata ehk maitsestamata jogurtid.

2. Muna

Muna on üks parematest ning odavamatest valguallikatest, sisaldades 6-9 grammi valku muna kohta. Muna on ka üks nö. super-toit, sest sisaldab peaaegu kõiki vitamiine peale vitamiini C. Kui kardada kolesterooli pärast, siis muna sisaldab kasulikku kolesterooli ehk HDL-i, mis aitab hoopis langetada kehas oleva halva kolesterooli taset. 

3. Roheline tee

See imejook kaitseb vähi vastu, tugevdab immuunsüsteemi ning kannab endas noorendavaid omadusi. Kõrge antioksüdantide tase aitab vähendada ka rasva hulka vöökohal. Sportlased, kes tarbisid vähemalt neli tassi rohelist teed päevas 12 nädala jooksul, kaotasid vöökohalt kaheksa korda rohkem rasva kui need, kes jõid kohvi, näitas ajakirjas Journal of Nutrition avaldatud uuring.

4.  Õunad

Õunad on täis vees lahustuvaid pektiinikiude, mis seovad vett ning tekitavad nii täiskõhutunde. See vähendab keha insuliini taset. Liiga kõrge insuliini tase ei ole kehale hea ning paneb keha energiat salvestama.

5. Kalkun

Peaaegu iga 9 naine 10st kannatab PMSi ehk premenstruaalse sündroomi all ning pärast 30. Eluaastat läheb asi tavaliselt hullemaks. Selle leevendamiseks ja vältimiseks on soovitav süüa toidu, mis sisaldab trüptofaani, mis aitab kehal toota hea enesetunde hormooni ehk serotoniini. Söö PMSi ajal palju kalkuniliha, kana ja banaani, sest need sisaldavad palju trüptofaani. Kuna kalkun sisaldab 100 grammi kohta 25 grammi valku, on see hea toit ka trennist taastumisel.

6. Kaerahelbed

Kui soovid kõhule hommikul hea stardi anda, alusta kausitäie kaerahelbepudruga. Kiudained stimuleerivad soolestiku tööd, mis paneb seedimise paremini tööle. Lisaks tekitab see täiskõhutunde ning vähendavad magusaisu. Kaerahelbed on ka head magneesiumi, raua ja B-vitamiini allikad.

7. Marjad

Marjad on tõelised antioksüdandi-pommid ning täis toitaineid, mis suurendavad keha verevarustust ning hapniku viimist lihastesse. Nendes leiduv täiendav C-vitamiin annab ka rasvapõletusele uue hoo, sest C-vitamiin on vajalik, et maks ja neerud toodaksid aminohapet karnitiin, mis muudab keharasva energiaks. 

8. Punane vein

Naised, kes naudivad päevas klaasi punast veini toidu kõrvale, on väiksem kaalutõusu tõenäosus kui neil, kes klaasi punast veini ei joo. Alkohol väikeses koguses on stressist vabastav ning vähendab kortisolitaset. Lisaks on veinis antioksüdant reservatrool, mis aitab rasva lagundada. Kuid piirdu ühe klaasiga. Suuremas koguses alkoholi tarbimine omab nimelt vastupidist mõju. 

9. Vesi

Niipea kui kehal on vedelikupuudus, avaldub see meie energiatasemes. Inimesed, kes on tarbinud piisavalt vedelikku enne treeningut, suudavad teha 17 korda rohkem korduseid jõusaalis. Seepärast joo enne trenni klaas vett ning pea meeles, et keha jaoks on oluline saada pidevalt vedelikku, mitte päevanormi ühe korraga.

10. Pähklid

“Kõhulihased tehakse köögis”, väidab David Zinczenko, kes on kirjutanud raamatu “The abs diet”. David järgi on kõhu heaolu osas kõige olulisem tarbida mandleid ja pähkleid. Mandlid sisaldavad rikkalikult vitamiine ja magneesiumi, mis reguleeris stressihormooni kortisool. Kui keha on pikka aega stressi, hakkab ta koguma rasva just vöökohale, mis on just eriti ohtlik meie südame- ja veresoonte tervisele.

Allikas: Aftonbladet.se