Nimi: Anneli Höövel
Vanus: 38 a
Pikkus: 168 cm
Stardikaal: 75 kg
Praegune kaal: 60 kg
Maha võetud kilod: 15 kg

Mahavõtmisele kulunud aeg: Seitse kuud
Mentor: Karin Vahkal
Liitumine: 23.10.2007

Ilmselt ei taha keegi meist olla ülekaaluline. Minu kaaluprobleem tekkis peale esimese lapse sündi. Oma esimest last oodates võtsin kaalus juurde 19 kg. Kahjuks ei tahtnud rasedusega tekkinud liigsed kilod pärast sünnitust kuidagi kaduda. Ei lugenud siin rinnaga toitmine ega liikumine. Ilmselt tuli kilosid isegi juurde, teadsin, et midagi on valesti, aga ma ei saanud aru, mis? Endamisi mõeldes pidasin süüdlaseks ikka rasedust. Korrutasin endale mõttes: “kõik on geenidest, rasedus mõjubki nii ja meie suguvõsas on paljud ülekaalulised”.

Kui paljudele, meile ülekaalulistele, on tulnud keegi lähedastest ütlema: “Võta endaga midagi ette, mine trenni, jälgi toitumist”? Ma arvan, et 10% ehk 100-st. Kõik jälgivad kõrvalt ja mõtlevad ainult endamisi, miks ta küll midagi ei tee. Peagi jäin oma teist last ootama ja minu unistus, saledamast figuurist, jäigi ainult unistuseks. Pool aastat, pärast teise lapse sündi tundsin taas, et midagi on valesti, ma ei tahtnud enam isegi peeglisse vaadata. Mulle ei meeldinud enam see inimene, keda ma iga kord sealt vastu vaatamas nägin. Lisaks ei läinud mulle selga just need riided, mis poes meeldisid ja minule sobivas mõõdus riideid olid alati ära ostetud. Nii enam jätkata ei saanud ja otsustasin oma kaalunumbri vähendamiseks midagi ette võtta.

Ülekaalulisena oli minu esimene kokkupuude trenniga tänu sõbrannale, kes käis pilateses ja kutsus mind kaasa. Kuna ma polnud kordagi elus teadlikult trenni teinud ja olin täielik võhik spordis, siis ei teadnud ma, mis mind ees ootab. Pärast treeningut mõistsin, mis on valesti — raske on võimelda, kui kontidel on üleliigsed kilod. Alates sellest hetkest võtsin endale eesmärgiks üleliigsetest kilodest vabaneda.

Ma ei tahtnud hakata dieeti pidama või tablette tarbima, mis aitavad kilodest vabaneda. Olin kuulnud, et dieeti peab pidama elu lõpuni, muidu tulevad kilod tagasi. Figuurisõbrad tundus sel hetkel ainuke mõistlik valik, sest kogunemised olid mulle sobival ajal ja kohas. Liitusin grupiga 2007. aasta oktoobris. Kokku saime teisipäeviti lõunasel ajal. Esimesel kohtumisel tutvusin oma mentori Katrin Vahtraga ja seadsin eesmärgiks saavutada kaal 59 kg. Peale minu oli grupis veel uusi tulijaid. Grupis käimisega pidin endale kohe alguses selgeks tegema, et just mina ise tahan kogu südamest kaalus alla võtta ja ei tee seda kellegi teise pärast.

Mäletan selgelt, kuidas päev enne esimest kogunemist, sõin palju magusat, sest olin kindel, et pean kaalujälgijana sellest loobuma ja edaspidi toituma ainult juurikatest. Kui ma esimest korda punktisüsteemist kuulsin tundus see mulle ebareaalne. Ma ei saanud aru, kuidas on võimalik punkte jälgides kaalu langetada. Mulle meeldis, et ma ei pidanud hakkama tegema endale ja perele eraldi sööke, sest ma võisin süüa sama, misa teisedki, aga pidin jälgima kogust.

Esimesed kaks kuud olid rasked, sest pidin õppima õgimise asemel sööma. Kõige keerulisem oli päevas tarbida 1,5 liitrit vett. Pidin selleks erinevaid tehnikaid välja mõtlema, sest tähtis oli juua antud kogus vedelikku.
Trenniks valisin vesispinningu, sest traumade oht on väike ja liigeseid koormatakse minimaalselt. Tänu oma toidukoguste jälgimisele ja füüsilisele treeningule hakkas ka kaal langema. Mai 2008 olin kuldliige ja selleks ajaks läbinud ka tasakaalustamise nädala. Sellel hetkel olin saavutanud oma eesmärgi kaaluda 59 kg.

Olen endaga väga rahul ja tunnen heameelt, et otsustasin liituda Figuurisõpradega, sest minu arvates suudab ainult väga tugeva iseloomuga inimene üksi kaalu langetada. Mulle meeldis grupis käimine, sest igaüks rääkis oma lugu, kogemusi ning see aitas analüüsida ennast ja teha järeldusi edukaks kaalulangetamiseks. Näpunäited, mida ma grupist sain jäid hästi meelde, kui oled südamega asja juures.

Kahju, et ma varem Figuurisõpradega ei liitunud, oleksin juba enne lapseootele jäämist jälginud oma toitumist ja söönud tervislikumalt. Ma soovitan beebiootel emale ja ka teistele, külastada mõnda Figuurisõprade gruppi ja kuulata loenguid tervislikumast toitumisest. Mitmekülgne toitumine aitaks, peale ülekaalulisusele, ära hoida allergia süvenemisi lastel, mis on hetkel laialt levinud probleem.

Ma olen väga õnnelik inimene, sest olen suutnud siiani hoida oma soovikaalu ilma igasuguse suure pingutuseta. Küsimusele, kuidas mul on õnnestunud oma kaalu säilitada, vastan ausalt, alusta endast, liitu grupiga, jälgi soovitusi, saavuta oma ideaalkaal ja ülejäänu ongi Sinu uus elu! Uskuge mind, hiljem ei oska enam teisiti, see on küll raske, aga mitte võimatu, uskuge endasse.

Naisteka lugejate lemmiku tiitli võitis Aljona!