Joo kevadel ja suvel värsketest puuviljadest ja aedviljadest smuutit mahlade ja limonaadide asemel. Saad palju kiudaineid, vitamiine, mineraale ja antioksüdante.

Smuuti valmistamisel ei ole mingeid reegleid. Proovi ise kombineerida erinevaid maitseid ja koostisaineid. Kui soovid magusat, pane naturaalse jogurti asemele klaasi jäätist, kakaod ja šokolaadikastet. Lisa erinevaid puuvilju nagu näiteks kiivit, maasikaid (sobivad ka külmutatud), kirsse, pirni, banaani jt. Kui soovid tervislikumat joont, tee aedviljasmuutit, kasutades põhiainena porgandimahla, lisades sinna tomateid, keedetud peeti, avokaadot, herneid ning maitsesta värskete maitsetaimedega. Südame jaoks on soovitav lisada Omega-3 rasvhappeid linaseemnete näol. Kõhule mõeldes võid lisada veidi nisukliisid.

Pärast treeningut on soovitav keha taastada kiirete süsivesikute, valkude ja vitamiinide-mineraalidega. Põhjaks on sobiv naturaalne jogurt või piim, sealt saad vajaliku valgu, süsivesikuteks lisa banaan ning kui oled väga kõvasti trenni teinud, lisa täiendavalt ka kaerahelbeid, et suurendada süsivesikute hulka.

Jõusmuuti (Üks portsjon)
1,5 dl sügavkülmutatud vaarikaid
1 dl naturaalset jogurtit
1 dl kohupiima
1 spl linaseemneõli
1 banaan

Valmistamine:
Sega kõik ained blenderi või saumikseriga, kui soovid vedelamat smuutit, lisa veidi vett või piima.