Kui langetad kehakaalu ning alustad regulaarsete treeningutega, väheneb tavaliselt ka selja ja liigeste probleem. Treenitud lihased aitavad kehal paremini kilosid kanda ning paraneb ka liikumine.
Kaalulangetamiseks on vaja nii tervislikku toitumist kui ka liikumist. Ülekaalulisel inimesel on treeningutega alustamine raske. Liigsed kilod ning treenimatus võivad viia vigastusteni. Ole alustades ettevaatlik ning vali treening, mis vähendab vigastuste riski. Kui sa ei ole ammu treeninud, on oluline treenida mitmekülgselt:

  • Vastupidavustreening, oluline on liikumine ning kalorite põletamine
  • Lihastreening lihaste suurendamiseks
  • Keha ja selja treenimine ja sirutamine mõjub kogu tervisele hästi.

Jõutreening suurendab lihasmassi ning tõstab rasvapõletust. Lisaks lihtsustab see ülekaalu talumist ning aitab seljavalu vastu. Valutava selja vastu aitab hästi seljalihaste ning kõhu ja jalalihaste treenimine, mis aitavad ülekaalu kanda.

Hea on alustada ka veetreeningutega, sest need ei ole liigestele nii koormavad. Vees tunneb inimene end kaalutuna ning liikuvus paraneb. Vigastuste oht on väga väike võrreldes teiste treeningvormidega.
Rattasõit aitab nagu jõutreening ja ujumine võtta kehalt ära kaaluraskus. Liigeseprobleemidega inimestele on rattasõit hea treeningvorm. Alati ei pea treenima väljas, kodune trenažöör või jõusaalis selle kasutamine on heaks alternatiiviks. Nii on võimalik jalgrattaga sõita ka talvel.

Jalutamine on efektiivne liikumine ning kui käid kiiremas tempos, treenid ka vastupidavust. Kuid kuna keha peab kandma ka ülekilosid ja kui liigestega on probleeme, peaksid olema ettevaatlikum. Hea on kepikõnd, sest paneb kogu keha tööle. Lisaks aitavad kepid keha koormust jaotada ning on ka toeks. Kui sul on probleemi tasakaaluga on kepikõnd hea valik.

Kui sul on suur ülekaal ning pole ammu treeninud, peaksid alustama väga rahulikult. Ära ülehinda oma võimeid vaid lase kehal rahulikult uue eluga harjuda.

Allikas: smartfri.se