Munadepühade laud on tavaliselt päris tervislik. Muna iseenesest on hea toiduaine, täis vitamiine ning vahel harva süüa kuni 3 muna päevas on täiesti lubatud. Sageli on laual ka kala, olgu selleks siis lõhe-forell või heeringas. Need on kõik head valikud, sest sisaldavad tervislikku Omega-3 rasvhapet.

Lisa lauale palju rohelist salatit, millele täienduseks juurde näiteks granaatõuna ning erinevaid seemneid ja pähkleid. Nii saad vajalikke vitamiine ja mineraale, mis talve lõpus marjaks ära kuluvad.

Pasha on iseenesest ka tervislik, kui valmistad ise, siis pane lihtsalt vähem suhkrut ning otsi retsept, mis ei sisalda nii palju koort ja võid, vahel lisatakse pashasse ka neid.

Toitu valides mõtle, kas sööd seda seepärast, et see kuulub munadepühade toidu juurde või sellepärast, et see sulle lihtsalt maitseb. Ehk kõige halvem valik on süüa midagi, mis sulle ei meeldi, kuid tarbid seda lihtsalt harjumusest või traditsioonist. Ehk tasub selle asemel võtta natuke rohkem toitu, mida tõesti naudid.

Allikas: aftonbladet.se