Uus uurimus, mille tulemused avaldati väljaandes Diabetes Care, selgitas välja, et saia söömine toidukorra lõpus — kindlasti mitte alguses — teeb sama välja kui saia söömisest loobumine. Inimestel, kes lõpetasid toidukorra saiakesega, kui nad olid põhiroaks söönud grillkana, juurvilju ja salatit, oli veresuhkru tase keskmiselt 30% madalam kui neil, kes sõid saiakese enne pearooga ja sama, mis neil, kes ei söönud saiakest üldse. Milleks siis loobuda?

Selle põhjus on see, et süsivesikute imendumine aeglustub ja nad ei muutu kiiresti suhkruteks, kui enne nende tarbimist süüa proteiini- ja kiudainerikkaid toite.

Teadlased ütlevad, et see on väga oluline uudis: nüüd ei pea diabeetikud ja dieeditajad enam saiakestest loobuma, vaid tõstma need lihtsalt oma söögikorra lõppu — nii ei tee need midagi paha.

Uudise parim osa on see, et see avastus ei kehti ainult saiakeste kohta. Sama lugu on pasta ja riisiga. Ja sa ei pea enne nende söömist tegelikult isegi sööma mingit suurt juurviljast ja lihast koosnevat pearooga, vaid piisab ka sellest, kui sööd lihtsalt väikese proteiini- ja kiudainerikka isutekitaja ja võidki nautida oma rammusat pastat kartmata, et sa üle sööd.

Kokkuvõtteks — söö enne iga einet midagi proteiini- ja kiudainerikast ja ilma oma toitumist muutmata püsib su kehakaal normis.

Allikas: Prevention