• Soovitan alguses panna väiksemad eesmärgid paika. Näiteks miinus 5 kg. Kui see saavutatud, muudad jälle väikeste sammudega. Teine võluvõti on kindlad toidukorrad nt 4 tunni tagant. Siis kaob ära õhtune näksimine. Valmistooted ja suhkrusisaldusega tooted võta menüüst välja. Ja mis peamine — kui soov ja tahtmine on olemas, siis õnnestub. Mis meil kõigil kaotada on? Ainult kilosid. Jõudu. Preemiaks on parem tervis.
  • Esmalt loobu mõttest, et tahad kaotada 35 kilo. Alusta väikestest eesmärkidest. Ja tunne nende saavutamisest rõõmu. Mis iganes see olla võib. Mul oli näha kaalul kahekohalist numbrit. Edasi võtan eesmärgiks näiteks 3 kilo kaupa. Teiseks. Tee korraga mitu rooga valmis või sama rooga mitme portsu jagu.
  • Tee otsus, et sa alustad. Esimene samm ongi raske. Edasi aind lebo. Tee paari päeva toidud ette, siis lihtsam. Vali toidud, mida on lihtsam valmistada. Nt pasta bolognese-hakkliha, makaronid ja tomatipasta. Lihtne ka kaaluda. Mina valmistan nt ühte toitu kaheks lõunaks ja kaheks õhtuks, ei pirtsuta.
  • Nagu maja ehitades — kui teed iga päev midagi, saab ta ükskord valmis. Kui ei tee, ei saa kunagi valmis.
  • Mind on aidanud kirjutamine ja “miks” küsimustele vastamine. Esmalt panin kirja oma uskumused tervise ja oma keha kohta. Ehk koorub sealt välja mingi uskumus, mis takistab alateadlikult eesmärke saavutada — mina ei saa niikuinii vms. Ma usun, et mina olen ainuke, kes saab oma tervise ja keha eest vastutada — see on ainult minu otsus. Siis kirjeldasin suurelt unistades, milline ma tahan olla, millne välja näha ja millise elustiiliga elada. Ja siis kõige olulisem, miks ma seda teen. Alustades sellega, et ma soovin, et mul oleks rohkem energiat ja ma oleksin endaga rahul ning lõpetades sellega, et tahaksin elada kaua ja olla väga heas vormis ka “100 aastaselt”. Lõpuks panin paika oma strateegia, kuidas selleni jõuda. Polnudki ammu oma kirjutist lugenud, aga panin tähele, et vaikselt, aga kindlalt olen selle poole liikunud.
  • Otsi endale kambaline. Siis tekib nagu võistlusmoment — keegi ei taha ju teisest kehvem olla!
  • Minu aimdus oleks ka pigem see, et oled endale vaimselt juba põrumise sisse kodeerinud. Ehk on elus asju teisigi, mida oled proovinud, aga pole lõpuni viinud ning siis sellest jäänud halb emotsioon. Aga see on vaid meie endi peas kinni. Sa oled ju väärt parimat — kas usud seda? Kava muutub sinu elustiiliks kui alguses veidi nö. “hambad ristis” asjast kinni pead — vanad harjumused on rasked kaduma. Kuid see pole võimatu. Kas oled valmis selle teekonna ette võtma ja sellest võimalusest kinni haarama? Samuti ära unusta, et sa ei tohiks ühtegi asja teha negatiivse emotsiooni pealt — jah, sinu välimus pole hetkel selline, nagu sa sooviksid, aga armastust ja austust väärib su keha juba praegu. Ole tänulik, et see keha on andnud sulle võimaluse elada, näha, kogeda ja olla osa sellest imelisest elust. Anna talle väärt toitaineid ning toida teda väärt kütusega. Inimestel on kombeks süüa väga toitainete vaeseid asju (maiustused, krõpsud, rämpstoit jne) ütlusega “Ma olen selle välja teeninud”. Mina seda enam eriti ei mõista — pigem kui tahan ennast nö. poputada, lahen mõnikord heasse restorani ja naudin midagi, mis on kvaliteetne ja võimalusel veel ka kohalik, aga väikestes kogustes. Ka mina olen korduvalt alustanud ja siis ka pausi teinud, aga seda kõike oma keha kuulates ja mitte kunagi oma kehaga pahandades. Kui vajan pausi, siis kuulan keha, aga kunagi ei lõpeta teekonda. Minu jaoks tähendab paus kaalu säilitamist, mitte tagasi kogumist. Kui tunnen, et vaimselt vajan natuke puhkust muudele asjadele keskendumiseks, siis olen seda endale lubanud. Iga algus on raske ja kõikidel ei kulge see samas tempos — muidu see ei oleks ju Sinu teekond. Jõudu sulle! Sa saad hakkama!