Personaaltreener Shawn Arent selgitab, kui tihti ja kui inntensiivselt tuleks treenida, et tulemusi näha.

“Häid harjumusi on sama raske murda kui halbu,” innustab ta kõiki, kes ei ole veel trennilainele jõudnud. Kui oled endale trennirütmi sisse saanud, siis sellest välja saada on väga raske ja see on tegelikult suurepärane!

Kui palju peaks trenni tegema?

Kaks päeva nädalas ei ole piisav selleks, et märkimisväärseid tulemusi näha. Tulemused tulevad siis, kui näed vähemalt kolm korda nädalas korralikult vaeva. Mida paremasse vormi saad, seda rohkem aega läheb sul uute eesmärkide saavutamiseks.

Tee iga päev midagi. See ei pea olema ränkraske trenn, lihtsalt füüsiline aktiivsus — jalutamine, rattasõit, tantsimine vms.

Unusta “mul ei ole aega” vabandus!

Kui sul ei ole iga päev mahti enda liigutamiseks, tuleks sul trennis lihtsalt rohkem vaeva näha. Tegelikult ei ole üldse keeruline iga päev 30-45 minutit iga päev leida selleks, et üks hea trenn ära teha. Kui mõtled sellele, kui kaua aega sa iga päev telerit vaadates kulutad, siis selle aja jooksul oleks sa kindlasti jõudnud juba mitu trenni teha.

Oled päeva lõpuks liiga väsinud, et end liigutada või ei taha siis enam trenni minna? Ärka varem üles ja tee trenn enne tööleminekut ära.

Planeeri trenn päevakavasse nagu iga teinegi tähtis asi. Siis on sul selle jaoks aeg ette nähtud ja sa ei saa kõrvale hiilida vabandusega, et sul pole mahti. Ja kindlasti ei tohi trenn olla esimene asi, mille nimekirjast maha tõmbad siis, kui midagi tuleb vahele ja pead päevakava ümber tegema!