Püsisuhtes laisaks sööjaks

Kui on püsisuhe, siis on nn. sohvastumine või saiastumine kerged tekkima. Elu on kindlates rööbastes ja hakkab tunduma, et kaasat polegi vaja enam vallutada. Kuid selline mõtteviis on ohtlik ja võib tekitada palju probleeme.
Kuigi ideaalkaal ei ole veetluse tagatis, ei meeldi kõigile trullakad ja ülekaalulised inimesed.

Naised langevad ka sagedamini lohutussöömise ohvriks. See võib tekkida siis kui partner hakkab välimuse kohta märkusi tegema ning seeläbi muutub naine väga tundlikuks kõikide kommentaaride suhtes. Kui pettumus teise välimusega on suur, võib suhe lõppeda. Mõistlik oleks siiski loota, et partner püsiks suhteliselt lähedal sellele välimusele, millesse teine suhte algul armus. Kui muutused on liiga suured, tuleb sel teemal rääkida, kuid seda tuleb teha viisakuse piiridesse jäädes.

Mida teha siis, kui abikaasa on hakanud ühistel söögiaegadel lugema su igat suutäit?

Rääkides kaalust või välimusest, on enamike inimeste jaoks kõige olulisem teema enda “mina pilt”. Kui arvamus endast on “terve”ja hea, siis ollakse ka kindlad oma veetlevuses. Enesekindel inimene oma eesmärkide ja sihtidega ongi veetlev ja ta ei peaks laskma oma kaasal või teistel seda arvamust mõjutada.

Kui välimuse tähendus on teisele oluline, tuleb seda võtta arvesse. Solvumine siin ei aiat, mistõttu tuleks teha oma otsus ja selle järgi ka tegutseda.

“Pimeda aja kilod”

Pimedal ajal sügis-talvise masenduse all kannatajale võib koguneda mõni liigne lisakilo. Mõõdukas kilode kõikumine ühele või teisele poole 5- 7 kilo on täiesti normaalne. Talvel süüakse ja magatakse rohkem mistõttu aeglustub ka ainevahetus.

Kuid kui lisandub 20 — 30 kilo, siis on juba hoopis teine jutt. Kaalutõus on paljuski seotud meeleoluga. Kui on märgata mõne kuuga lisandunud paarikümmet lisakilo, siis peaks mõtlema kas on ehk midagi viltu. Kuigi söömine on elu suurimaid naudinguid, ei ole liigne tüsenemine siiski terve nähe.

Pühade paiku ja ajal mil ilm ei varusta meid energiaga, peab suutma end meelestada oma “mina pildi” lainele ja mõtlema sellele kelle ja mille jaoks end vormis tahetakse hoida. On see siis eesootav üritus, elukaaslane või üldine soov end paremini tunda ja oma elustiili tervislikumaks muuta.

Enese eest hoolitsemine on lugupidamine meid ümbritsevate inimeste vastu ja investeering oma paremasse tervisesse ja elustiili.

Sinu figuurisõbrad!