Motiveeriv kadedus


Kui alustad oma salenemisteekonda, siis ära võrdle end teistega, vaid kasuta seda energiat muutusteks. Kindlasti oled vaadanud mõnd sõpra, tuntud inimest või võõrast tänaval, soovides välja näha nagu tema. On normaalne tunda vahel kadedust, sest mõnele inimesele on looduse poolt antud kaasa imeilus välimus ja sale keha. Samas võib kadedus olla isegi kasulik, sest see motiveerib sind tegutsema ning rohkem pingutama. Oluline on leida üles see kadedus, mis Sind motiveerib, mitte ei sunni Sind pidevalt teistega võrdlema.

Kõikjal on pildid ilusate ja väga kõhnade modellidega, mis tekitavad masendust. Lisaks on sul väga sale sõbranna, kellele tundub sobivat kõik, mis ta endale selga paneb.

Sina seevastu oled kaalus maha võtnud 1 kg nädalaga ning tunned end väga hästi, kuni kohtud sõbrannaga, kes ei pea pooltki seda tegema saleda mina nimel, mida Sina teed, kuid püsib endiselt imeilus ja sale. Sinu tuju läheb alla ning tellid veel ühe klaasi veini ning pähkleid.

Plaan Sulle, et hoida oma motivatsiooni ja tahet kõrgel:

  1. Keskendu enda tegevusplaanile.

  2. Ära lase tähtsusetul võrdlusel röövida oma rõõmu.

  3. Naudi vaatepilti, kuidas Sinu kehavormid muutuvad tervislikumaks ja vaata end peeglist.

  4. Jätka tervislikult toitumist ning Sa näed hea välja ning tunned end veelgi paremini.

  5. Jaga oma edu.Räägi oma sõbrale kaalulangusest ning näed kui hea meel tal on Sinu üle. Oma edu meeldetuletamisega saad vältida kadedust.

  6. Keskendu oma parimatele omadustele ja külgedele

Rivaalid kaalulangetamises

Alustasite koos sõbraga kaalus mahavõtmist ning sinu kaal seisab, kuid temal langeb iga nädal 1 kg. Kindlasti võib see teadmine stressi tekitada, kuid Sa pead meeles pidama, et Sa oled ainulaadne ning igaühe kaalulanguse teekond on erinev. Nädalased kaalulangused sõltuvad erinevatest faktoritest — näiteks naistel kuu tsüklitest ja füüsilisest aktiivsusest.

Arvestama pead ka lisaks sellega, kas Sa sööd rohkem kui arvad? Kas sul on olnud mingeid üritusi, millega sa pole arvestanud? Kas sul on meeles kõik toidud, mida oled söönud? Pea neid asju meeles ja Sa mõistad, miks Sinu sõber on oma tulemuste poolest võib-olla vahepeal edukam.

Ideaalne võõras

Sul on õnnestunud minna spordisaali juba teist korda sel nädalal ning sulle on isegi hakanud seal meeldima. Siis siseneb sinna naisterahvas, keda sa varem pole seal näinud. Ta naeratab ja suhtleb kõigiga. Ta läheb jooksulindile ning jookseb seal 15 min peatumata. Oled pettunud, sest sina nii ei suuda.

Pea meeles tegeleda vaid enda asjadega, hinga sügavalt sisse ja püüa oma tuju üleval hoida. Jälgi enda treeningplaani ja seeläbi ka enda arengut.

Oluline on hoida sportimine oma igapäevases tegevusplaanis ja Sinu tulemused paranevad kindlasti.

Eesmärgid olgu reaalsed

Sea endale eesmärgid peagi algavaks suveks. Tee pisemastki kadedusest teiste saledate kehade suhtes endale motiveeriv tugi. Kõigest, mida koged saad kindlasti palju motivatsiooni, et oma salenemisteekonnal edasi minna. Kaasa oma kaalulangetusse ka oma sõbrad. Olles koos nii sõbrannad kui salenemise teekonnal rivaalid, saate üksteist toetada heade sõnade ja komplimentidega, hoides samal ajal alles väikese võistlusmomendi.

Ole parim, mis Sa olla saad.

Tervislikku, energilist ja saledat suve!

Sinu figuurisõbrad!