Söömine puhtalt söömise pärast

Paljud inimesed ei söö selleks, et elada, vaid elavad selleks, et süüa. Põhjus näksimiseks leitakse alati. Süüakse kui ollakse õnnelik, kurb või mõne muu emotisooni ajel. Süüakse siis kui on palju tegemist või hoopis tegevusetusest. Süüakse pühade ajal ja pärast neid. Tihtipeale ka sellepärast, et suur söömine on tekitanud masendust ja mõte selle masenduse “ära söömisest” on omamoodi paeluv.

Kui on parasjagu tehtud midagi hästi, täidetud mingi eesmärk, siis süüakse enese premeerimiseks. Vastasel juhul süüakse aga karistamiseks. Põhjusi söömiseks leidub alati ja kui nüüd päris tõsiselt öelda, siis paljudel juhtudel põhjusi lausa otsitakse. Hea on ju vabandada oma tegemisi millegagi. See aitab süümepiinadega paremini toime tulla. Söömiseks võib leida kõikvõimalikke põhjuseid.

Võtmesõna on jätkusuutlikkus

Kui ühel päeval avastad, et liigseid kilosid on lisandunud juba väga palju ning peegli ees vaadates pead endale kurvastusega tunnistama, et toidukogused on viimasel ajal olnud ikka üsna suured, tihedad ja rasvased, siis on aeg mõningaid muudatusi oma elus teha.

Lisakilod hiilivad juurde salamisi. Paljud ei tunnistagi enne oma kaalutõusu kui poes uusi rõivaid ostes vana number enam selga ei mahu. Siinkohal hakkab võitlus.

Kaalust mahavõtmise ajal on pool võitlust, tähtsaim osa algab alles siis, kui soovkaal on käes ja seda tuleb hakata nüüd hoidma. Siinkohal on eriti oluline mõelda sellele miks inimene sööb ja miks talle teatud aineid vaja on.

Keskendutakse sageli vaid ajale kui võetakse kaalus maha, sest mitukümmend kilo kaalus maha võtta nõuab pingutust. Pingutused peavad aga jätkuma ka pärast kaalust mahavõtmist. Ei tohi haarata toitu, mida on kergem kätte saada. Osade inimeste puhul tulid liigsed kilod kindlasti seetõttu, maiustati palju, söödi palju kiirtoitu.

Sinu oluline meelespea

-          Oluline on minna toidupoodi ostunimekirjaga, et vältida liigseid oste.

-          Oluline pidada arvet, kui palju sööte päeva jooksul.

-          Oluline on regulaarne sportimine.

-          Oluline on puhata siis kui olete väsinud, sest inimene on võimaline tegema halbu valikuid väsinud peast

-          Oluline on lahendada probleemid, rääkides asjadest,

-          Oluline on kasutada erinevat meelelahutust masenduse ja halbade mõtete eemale peletamiseks. Siis suudad teha vahet heal ja halva, tervislikul ja ebatervislikul

-          Kaalu püsimajäämise nimel on oluline MITTE süüa igavusest, vaid sellest, et su keha vajab teatud toiduaineid. Su keha vajab energiat.

-          Oluline on meeles pidada miks me sööme!

Kui soovkaal on käes, siis langeb motivatsioon, unustatakse, mida oli vaja teha, et kaalu kaotada. Ei kontrollita enam oma valikuid ise, ei tehta oma otsuseid ise.  Siinkohal oleks hea meenutada, miks me üldse tahtsime saledaks saada, miks on vajalik mõelda tervislikule toitumisele ja miks me üldse sööme. Võta kontroll enda kätte tagasi, pane oma plaanid ja eesmärgid paika ning tee otsuseid oma tervise üle ise.

Sea on prioriteedid paika, toitu tervislikult ja mõtle miks inimene üldse sööb!

Sinu figuurisõbrad! www.figuurisobrad.ee