Platoo annab märku, et on vaja teha muudatusi, kas oma toiduvalikus. Kontrollida üle oma toiduportsjonite suurused või suurendada füüsilist aktiivsust. Sellised perioodid, kui kaal ei lange ning seisab, on loomulikud kaalu langetamise perioodil.

Oluline on mitte minna paanikasse 

Platoo tähendab lihtsalt seda, et Sinu keha kohaneb selle uue kaaluga, mis sa oled juba saavutanud. Kuid kui platoo kestab juba üle kolme nädala, siis oleks soovitav muuta oma igapäevamenüüd. Võib juhtuda, et sinu toiduportsjonid on märkamatult suurenenud. Proovi samuti intensiivsemalt sportida.
Hea uudis, mis kaasneb platooga on see, et need ei kesta igavesti. Tavaliselt leiad lahenduse juba mõne nädalaga. Parima tulemuse saavutamiseks planeeri sportimiseks kindel kellaaeg ja nädalapäev. Kui kavatsed leida mingi vaba momendi füüsiliseks aktiivsuseks võimalusel päeva jooksul, siis see ei toimi. Kui räägid oma lähedastele ja sõpradele, kui tähtis on sulle kaalus mahavõtmine ja sportimine, siis nad toetavad sind ning võivad isegi liituda.

Keegi ei taha teha midagi jätkuvalt midagi, mis talle ei meeldi 

Tuleb leida endale sobivad liikumise võimalused ning valida toit, mis meeldib ja on maitsev. Proovi uusi toite ning toitu vaheldusrikkalt. Väldi toitude puhul ahvatlusi — isegi väga motiveeritud kaalulangetajad võivad murduda stressi või halva tuju puhul. Sel juhul aitab planeerimine. Kui näiteks on tulemas pidu, siis võib hommikul ja lõunal valida kergemaid valikuid, et oleks võimalik peol rohkem maiustada. Lisada tavapärasest rohkem liikumist järgmisel päeval. Halva tuju puhul aitaks lõõgastuda mõnus vann. Kui sööd iga halva emotsiooni puhul, siis on Sul 2 probleemi. Esiteks, probleem, mis põhjustas halva tuju ja teiseks, jääb ikka mureks tekkiv kaalutõus. 

Ära unusta ennast kunagi! Sa tead, kui palju sa oled vaeva näinud ning oled väärt tunnustust iga väiksemagi kaalulanguse edu puhul. Kui oled kaalus maha võtnud 3 kg või oled regulaarselt sportinud 3 korda nädalas, siis premeeri end kinokülastusega või osta endale mõni uus plaat lemmikmuusikaga. Premeeri end millegagi, mis annab sulle hea enesetunde. Väikesed premeerimised annavad sulle uut motivatsiooni, et saavutada pikaajalist kontrolli kehakaalu üle ning olla alati heas füüsilises vormis.