Teadlik söömine algab hetkest, mil hakkad mõtlema sellele, mida suhu pistad, siis muutub ka Sinu suhtumine toidusse. Ilmselt sööd siis isegi vähem.

Teadlik söömine aitab Sul keskenduda täielikult toidule söömise ajal. Neile, kes söövad teleri või arvuti ees, nõuab teadlik söömine radikaalsete muudatuste sisseviimist, seda nii söögiaegadesse kui ka toidusse üldisemas mõttes.

Kui Sa järgid neid nõuandeid, siis märkad juba peatselt positiivseid tulemusi ka oma figuuri juures. Mida sagedamini nii teed, seda paremini saad aru oma isudest ning naudid toitu teadlikult.

Võib olla ei ole võimalik igat toidukorda muuta eriliseks, kuid proovi järgida neid juhiseid nii sageli kui võimalik kasvõi kord nädalas.

Järgi figuurisõbralikke nippe:

* Võta laudlina, ilusad nõud, süüta küünal ning aseta lilled lauale. Muuda ümbrus rahulikuks. Söömine on pidu mitte võidujooks. Kui ei ole lauda, siis vali mingi koht kodus või tööl, kus sa alati sööd. Ära kunagi söö voodis, seistes või külmikust.

*Võib-olla kulutasid toidu valmistamiseks 45 minutit, siis võid veeta ka mõne minuti, et silmitseda oma taldrikut. Mõtle, kuidas Sa valmistasid seda toitu ning kui tänulik Sa oled, et saad istuda ja nautida nüüd seda.

* Proovi närida 20 korda igat suutäit samas tundes selle lõhna, nähes värvi ning tunnetades koostist . Närimise ajaks pane söögiriistad käest.

* Enne kui alustad söömist vali välja, millised osad toidust on kõige isuäratavamad ning alusta nende söömisega. Ära säästa parimaid palasid söömise lõppu, see innustab Sind sööma isegi siis, kui kõht on juba täis.

* Lülita välja oma telefon, arvuti ja TV, mis võiksid Sind söömise ajal häirida. Me oleme harjunud olema kogu aeg saadaval ning välja lülitades oma “mänguasjad” võib tunduda end esialgu ebamugavalt, kuid see on tähtis samm, et süüa teadlikult.

* Kui tunned, et kõht on täis, lükka taldrik eemale ning ütle endale, et võid süüa taas, kui kõht on uuesti tühi.

Figuurisõprade nõuanded, kuidas teadlikku söömist oma ellu tuua:

  • Ole endale parim sõber.

  • Mõtle, mida Sa ihaldad kõige enam ja kui see on šokolaad, siis võta tükike, kuid söö seda aeglaselt, naudi selle maitset ja koostist ning ära tunne süütunnet pärastpoole.

  • Vali toit, mida armastad.

  • Vali selline retsept, mille järele on isu.

  • Söö teadlik lõuna.

  • Võta 20 minutit, et süüa rahus isegi siis, kui Sul on väga kiire.

  • Tee midagi teisiti oma argirutiinis, kas istud teisel toolil, kui jood teed või asetad röstri teise kohta köögis, tuled bussist maha teises peatuses kui tavaliselt, raputades oma tavalist rutiini muudab see juba Sind tähelepanelikumaks. See on palju nauditavam, kui teha kõike automaatselt.

  • Kui Sa paned midagi suhu, siis pane see kirja.

  • Toidupäeviku pidamine on parim viis hoida söömine kontrolli all.