Selleks, et muuta oma elustiili, olla õnnelikum, rahul oma valikutega ja tunda end oma muudatuste keskel hästi, on vaja alustada väikselt. Jah, me tõepoolest soovitame alustada väikselt ja lihtsamate muudatustega. Seda ikka selleks, et keha, vaim ja igapäevane rutiin saaksid harjuda erinevate uuendustega.

Väike, aga vajalik

Kaalu langetamine ei tohiks olla Sinu jaoks piin, vaid meeldiv harrastus. Kui õpid ennast tundma, teadvustad endale oma nõrkusi ja õpid neid ületama, siis on erinevate muudatuste sisseviimine igapäevaellu lihtne ja loomulik. Igapäevased väikesed muudatused Sinu toitumises, liikumises, suhtumises, on algus kogu elustiili muudatusele ja see aitab kindlasti kaasa Sinu eesmärkide täitumisele.

  • Selleks, et saavutada kauaoodatud figuurisõbralik ja terve keha, on soovitav alustada sellega tavalisel arginädalal, mitte siis kui oled puhkusel või haigestunud.

  • Selleks, et kontrollida oma igapäevast toitumist, tee seda hommikuti. Päeva jooksul erinevate tööasjade keskel võib tähelepanu kaduda ja arvestus sassi minna. Seepärast on soovitav erinevaid otsuseid teha just hommikuti, vältimaks otsuseid väsinud olekus. Eriti just mis puudutab toitumist ja liikumist.

  • Kui Sa soovid oma igapäevaellu lisada rohkem liikumist, siis tee seda väikeste sammudena. Näiteks alustades hommikuvõimlemisega, tee esialgu mõni harjutus mitte tervet füüsiliselt väsitavat kava. Harjumused peavad sobima meie igapäevaellu ja seda põhjusega-me ei unusta neid.

  • Säti oma hommikuvõimlemine kohe pärast mingit hommikust tegevust, mis on igapäevane- näiteks hambapesu. Sel juhul oled teinud juba ühe väikese muudatuse oma elus. Alati kui oled pesnud oma hambad, tuleb Sulle meelde, et ka hommikune võimlemine on osa Sinu hommikust.

Iga saavutus, olgu ta suur või väike, annab hea enesetunde. Muutes enda juures väikseid asju, oled optimistlik ja positiivne.

Väike, aga tulemuslik muudatus

Selleks, et muuta oma igapäevaseid harjumusi, alusta väikestest muudatustest, mille täideviimine ei võtaks rohkem aega kui 30 sekundit. Salenemisteekonnal alustatakse sageli liiga suurte ja ebarealistlike muudatustega, mis ei pruugi koheselt täituda. See aga viib motivatsiooni ja seetõttu ka loobutakse oma tervislikest eluviisidest.

Näiteks: Kui soovid juua klaas vett igal hommikul, mis teadupärast on väga vajalik just kaalulangetuse teekonnal, siis pane see klaas vett lauale valmis, nii ei lähe see Sul meelest. Kui oled seda teinud vähemalt 5 päeva, juues kasvõi lonksude haaval, siis võid kindel olla, et mõne nädala pärast teed seda juba ilma erilise pingutuseta.

Näiteks: Ära kunagi keeldu toidust, mida sa nii väga ihaldad. Võta näiteks väiksem suutäis või asenda see veelgi maitsvama toiduga, mis oleks tervislikum. Selleks, et elada figuurisõbralikku elu, ei pea loobuma kõigest oma lemmikutest, mis ei ole oma kaloraažilt tervislikud. Oluline on osata neid asju tarbida mõistlikult ja aja möödudes, asendada need mõne tervislikuma ampsuga.

Pea meeles, et selliste väikeste saamudega on püsiv edu garanteeritud. Ära unusta, et väikesed algused võivad viia suurte muudatusteni ja peagi on Sinu elustiilid muutunud tervislikuks ja figuurisõbralikuks.

Väikestes muudatustes peitub jõud!