Teadlased uurisid dieete ning tervislikke harjumusi 1500 noorel, vanuses 12-17 üheksl Euroopa maal. Tulemus näitas, et need, kes sõid regulaarselt šokolaadi, oli kehas vähem rasva. Vähem oli neil just kõhurasva, sõltumata sellest, kas neil oli aktiivne eluviis või mitte.

Sama tulemuseni jõuti ka Kalifornias tehtud uuringus. Regulaarsetel šokolaadisööjatel on vähem keharasva.

Üheks selgituseks võib olla, et šokolaad, mis sisaldab rohkem kaloreid kui paljud teised toitained, suurendab ainevahetust ning paneb keha tööle, et võidelda rohkem rasvakogunemiste vastu.

Teised uuringud on näidanud, et šokolaad mõjub hästi vereringele, vererõhule ning südametervisele. Need, kes söövad iga päev šokolaadi, on neil väiksem südamehaigustesse haigestumise risk. Selle selgituseks on kakaooas olevad flavonoidid, mis avaldavad positiivset mõju tervisele. Need toimivad kui antioksüdandid ning aitavad kaitsta keha vabade radikaalide eest, mis muidu meie rakke kahjustavad.

Mida suurem kakaosisaldus, seda rohkem flavonoide ning kasu tervisele. Seepärast söö šokolaadi, mille kakaosisaldus on vähemalt 60 protsenti.

Allikas: Sund.nu