Huvitav teada: miks ei tohiks puuvilju pärast rasket toidukorda magustoiduks süüa?

 (11)
Ülemiste Lido avamine
Ülemiste Lido avamineFoto: Ilmar Saabas

Toiduklubi „Toiduga sõbraks“ õhtutel jagatud nipid on Naistekaga kaalust alla eksperimenteerijatele Siljale ja Heldinile tihti uueks infoks. Nii tuli neile ka üllatusena, et päeva jooksul on aegu, mis pole puuvilja söömiseks liiga head.

Näiteks ei tasu puuvilja süüa toidukorra lõpus. See tekitab väga paljudel inimestel seedehäireid, sest tegemist on kiiresti seeditava toiduga, mis läheb maos seistes pahaks. See tähendab, et puuviljad ei tohiks makku kauaks jääda, kuid kui põhitoidukorra toit (tihti rasva-, valgu- ja tärklise sisaldusega), mida seeditakse kauem, on ees, nii täpselt juhtubki. Kui süüa puuvilju peale sööki, siis puuviljasuhkur hakkab maos käärima, mis tekitabki erinevaid seedehäireid- ja vaegusi, millest kõige tavalisemad on gaasid.

Lisaks ei tasuks kaalulangetusperioodil süüa puuvilju õhtuks, sest kehal pole puuviljasuhkrutega nii hilja enam midagi peale hakata ning see võib muuta kaalulangetuse keeruliseks.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare