Kuidas toimida?

Loomulikult oleks kõige parem alkoholi üldse mitte juua. Enamik meist paraku alkoholitarbimisest täielikult loobuma nõus siiski ei ole. Vastus küsimusele, kas kaalulangetamise ajal tohib alkoholi juua, oleks seega: kui teisiti ei saa, siis jah, tohib.

Mõistlik aga oleks seda teha nii, et mõju kaalulangetamisele oleks võimalikult väike. Kuidas seda teha?

Väldi suhkrut

Eelista veini, sest veini suhkrusisaldus on küllaltki madal. Hea nipp on veini mulliveega lahjendada. Nautkene dieedisõbralikum on ka kange alkohol — viinas, viskis, džinnis ja rummis süsivesikuid ei ole ning neid juba niisama janukustutamiseks ei kulista ka. Kanget alkoholi juues proovi aga vältida kokteile — mahlad, toonikud ja limonaadid annavad väga palju tühje kaloreid.

Kui paljalt kanget alkoholi ei armasta, siis kasuta kokteilide valmistamiseks palju laimi või sidrunit ja mullivett. Siidrid, liköörid ja erinevad alkoholikokteilid tasuks samuti suure suhkrusisalduse tõttu kõrvale jätta.

Vali tervislikud snäkid

Alkoholi joomine alandab veresuhkrut ja tekitab näljatunnet. Selle näljatunde leevendamiseks süüakse. Probleem on aga selles, et kuna alkoholi töötlemine on keha jaoks prioriteet, siis seni, kuni kehas on alkoholi, pannakse kõik sissesöödud grammid hoogsasti tallele.

Nõuanded

Seega, et kaalulangetamise seisukohast oleks alkoholi mõju võimalikult väike, tasub toimida järgmiselt:

Vähendage peo päeval eelnevalt natukene toidu koguseid, eelistavalt süsivesikute arvelt.
Valige söömiseks tervislikud suupisted — kanasnäkid, kala, sink, köögiviljad
Alkoholi tarbimise ajal sööge pigem valgurohkeid ja rasvavaeseid toiduaineid. Samuti üritage vältida süsivesikuid ja rämpstoitu.
Juues hoiduge kokteilidest ja likööridest ning eelistage veini või kanget alkoholi.

Vaata ka erinevate alkohoolsete jookide keskmist kalorisisaldust 100 ml kohta:

Valge vein 70 kcal
Punane vein 68 kcal
Roosa vein 70 kcal
Portvein 156 kcal
Vahuvein 75 kcal
Siider 4,5% 53 kcal
Õlu 5% 43 kcal
Vermut 127 kcal
Viin 220 kcal
Viski 230 kcal
Rumm 260 kcal
Liköör 248 kcal