1. Mine trenni, kuhu lubasid, et sa kunagi ei lähe.

Inimest, kellele tantsida ei meeldi, võib zumba küll naerma ajada, aga tegelikult pole see trennina üldse halb variant. Proovi midagi uut ja see võib sulle isegi meeldima hakata, aga kui ei, siis tõenäoliselt lähed tagasi hoopis sinna trenni, mille oled juba eelnevalt järgi proovinud ja mis sulle meeldis.

2. Pane see märkmikusse kirja.

Kui oled seda sorti inimene, kes unustab pidevalt kohtumised ära või lükkab tegevusi edasi, pane trenn endale märkmikusse kirja ja võta vastu otsus, et tegemist on ühe kohustusliku tegevusega sinu päevas. Nii on suurem tõenäosus, et sa trenni ikka jõuad ka.

3. Keskendu sellele, mida soovid muuta.

Isegi, kui sul pole ühtegi kindlat kehapiirkonda, mida vormida sooviksid, on oma eesmärkidele pühendumine see, mis aitab sul trennipausi ära lõpetada ja end liigutama hakata. Kui sinu eesmärk on treenitud kõhulihased, otsi inspiratsiooni Youtube’ist või Pinterestist ja proovi trenne, mida leidsid. Küll varsti ka tulemusi märkad.

4. Leia endale trennisõber.

Kui tead, et keegi su sõpruskonnast on rääkinud ka plaanist hakata jõusaalis käima, paku talle välja, et läheksite teinekord koos. Küll aga pea meeles, et õige inimese valimine on väga tähtis. Oluline on, et teil oleks sarnased eesmärgid ja te ei hakkaks teineteist trenni ajal segama. Üks on kindel, teise inimesega koos treenides, oled rohkem motiveeritud.

5. Vali endale n-ö "trenni seriaal".

Kui oled juba mõnda aega tahtnud mõnda seriaali vaatama hakata, pane paika, et vaatad seda ainult trenni ajal. Tead, mis juhtub järgmisena? Sa pead kauem trenni tegema, et ka järgmine osa lõpuni vaadata.

6. Meenuta, mis sulle lapsepõlves meeldis.

Kas olid nagu merineitsi, kes tundide viisi meres ujus või meeldis sulle looduses ringi liikuda? Äkki käisid hoopis iluvõimlemise trennis? Nüüd on aeg need asjad meelde tuletada ja taas oma igapäevarütmi sobitada.

7. Uued trenniriided mõjuvad motiveerivalt.

Paar ägeda mustriga trenniretuuse või hoopis efektse värvitooniga sportrinnahoidja aitab sul taas leida tee jõusaali. Tahad ju nii väga oma uusi riideid kanda ja ka teistele demonstreerida. Kui sa ei taha liiga palju raha kulutada, müüvad ägedaid trenniriideid ka mitmed kiirmoeketid H&M’ist Reservedini välja.

8. Palka abilisi.

Treeni nagu kuulsused ja palka endale personaaltreener, kes sind paremini motiveerib ja suunab eesmärke saavutama. Õnneks on fitness-huvilisi nii palju, et isegi, kui sa ei taha professionaalset treenerit palgata, võid mõnelt tuntud trenni- ja elustiili entusiastilt nõu küsida või uurida, kas ta oleks nõus sinuga trenni tulema. Tulemused võivad sind üllatada.

9. Otsi inspiratsiooni.

Fitness blogidest Instagrami videoteni välja, me elame maailmas, kus inspiratsiooni leiab iga nurga pealt. Kindlasti leiad mõne inimese, kellega end samastada oskad.

10. Koosta särtsu täis playlist.

Muusikal on trenni ajal väga oluline roll. Miksi kokku muusikat, mis sind energiaga täidab ja mis aitab sul ekstra kilomeetri joosta või 15 minutit kauem enda lihaseid treenida.

Allikas: The Everygirl