Tihti on kõige keerulisem teha samm, et astuda üle lävepaku ja asuda teele joogastuudio poole. Tuleb jätta kõik mõttevabandused ja lihtsalt minna. Joogastiile ja stuudioid on väga mitmeid ja võib — olla ajab see valiku laius segadusse. Soovituseks tasub ära proovida erinevaid kohti ja vorme, natuke otsida ja eelkõige tunnetada millises paigas Sa end kõige paremini tunned — see ongi õige.

Väike nimekiri joogapaikadest:    


26. ja 27. juulil toimub Haapsalus Joogafestival, kus saab tutvuda erinevate joogastiilidega, et leida just Sinule kõige sobivam. Lisaks saab nautida kesksuvises Haapsalus mõnusat merehõngu, maitsvat toitu ja head muusikat. Lisainfot jooga, festivali ja muu põneva kohta saab leida: www.joogafestival.ee.

Kindlasti ei ole jooga lihtsalt tunnis käimine, vaid on elustiil. Ka metsas jalutamine või toa koristamine võib olla omamoodi jooga, kui suudad end täielikult lülitada välja argimõtetest, mis meid liigselt koormavad. Jooga puhastab keha ja vaimu. Lisaks on olulisel kohal toitumine, mis ajapikku kujuneb igaühel erinevalt, kuid olulised märksõnad on värskus, kergus ja puhtus, lisaks taimsest toorainest koduselt valmistatud.

Kui oled leidnud juba paiga, kus harrastad joogat või kui alles otsid, siis tea, et joogastuudiod ei sea tingimusi. Olles selgeks õppinud harjutusteseeria põhisüsteemi, saab oma harjutusi suurepäraselt ka kodus teha. Alustuseks on hea hommikul äratada end näiteks päikesetervitusega. Väikesed sammud viivad edasi suurteni ning peagi saab päikesetervutusest pikk harjutusteseeria. Tasub vaid usaldada sisetunnet, et mitte sundida ega suruda oma keha ja vaimu. Järjepidevus, tahe ja usk on joogas edasiviivad jõud. Seepärast soovingi kõigile joogahuvilistele järjepidevust ja julget pealehakkamist!

Kolmas rahvusvaheline Joogafestival Haapsalus toimub 26.-27. juulil.  Selle suve Joogafestivalil on esindatud 14 põnevat joogastiili, parimad õpetajad, väemuusika, bazaar ja lasteprogramm. Osta pilet SIIT!