Joogid nimetavad seda närvi „elunärviks” ja selle venitus aitab säilitada selja hea paindumisvõime ning annab tervele kehale mõnusa energialaksu. Painutada tuleks end iga päev, et olla terve, emotsionaalselt tasakaalus ja korras seedesüsteemiga.

Elunärvi venitust on kõige parem teha harjutusteseeria lõpus, kui selg on juba soe.

Alustuseks istu matile, siruta jalad ette ja jalalabad 90 kraadi all üles. Tõsta käed üles ja siruta selga pikemaks. Hinga sisse ja välja hingates kummardu nii ette, kui saad ning haara varvastest kinni. Kui ulatud, siis vajuta pöidlaga suure varba küünele ning teise ja kolmanda sõrmega varba pehmele osale. Kui varvasteni ei ulatu, siis ära muretse. Hoia kinni sääreluudest või põlvedest, peaasi, et jalad oleksid sirged ja põlved ei kõverduks. Sisse hingates siruta selga ja välja hingates suru kõigepealt alaselga allapoole ning seejärel langeta pea. Jää „kiikuma” sellisel viisil, et sisse hingates kerki ja välja hingates vaju allapoole. See on kehale lihtsam kui staatiline poos. Harjutuse kestvuseks on soovitavalt 1-2 minutit.

Elunärvi venitus on eriti kasulik naistele, sest aitab külmade jalgade, urineerimisprobleemide, lihaskrampide ja kurnatuse vastu. Kui sul on alaseljaga probleeme, siis tee harjutust ettevaatlikult. Valu tundes katkesta kohe ja lõdvestu, hingates sügavalt sisse-välja.

Elunärvi venitust saad vaadata siit: 


Kasutatud kirjandus Merit Raju „Hingele Pai”.