Pea pooled kaalulangetajad on valmis loobuma magustoitudest, kuid ei plaani dieedi ajal alkoholitarbimist vähendada, selgub heategevusorganisatsiooni Drinkaware poolt läbi viidud uuringust.

Küsitlusest võttis osa 2000 täiskasvanud britti. Kolmandik neist plaanis järgneva kuu jooksul kalorikogust vähendada, kuid ainult üks kümnest mõtles kaalulangetusperioodil alkoholist loobuda või koguseid vähendada.

Tegelikult aga nullib klaas veini lõuna- või õhtusöögi kõrvale kõik eelnevad pingutused. Naised, kes keelavad kaalu langetamise eesmärgil endale magustoitu, kuid ei ütle kunagi ära heast veinist joogi kõrvale, saavad šoki, kui kuulevad, et klaasis veinis on koguni 134 kalorit, mis võrdub šokolaadijäätisest saadava kalorihulgaga.

Klaas vahuveini sisaldab tervelt 95 kalorit, ehk sama palju kui õunakoogilõik!

Pint ehk u 0,56 liitrit heledat õlut on kalorikoguselt võrdne suhkruglasuuriga sõõrikuga, mõlemad sisaldavad 193  kalorit, ning kolme toobi 5% õllega saad kätte sama suure koguse kaloreid kui tervest inglise hommikusöögist (munad, peekon, vorstid, oad, sai).

Kaks klaasi džinntoonikut annavad kilokaloreid sama palju kui kaks Yorkshire pudingit.

Kolm neljandikku vastanuist olid nõus vähendama oma kulutusi väljas söömisele, soojamaareisidele ja riiete ning tehnika ostmisele, kuid raha kokku hoidmisele alkoholi pealt ei olnud nad mõelnud.

Vähem kui kolmandik täiskasvanuist teadis, et klaas veini sisaldab 134 kalorit, kuid koguni pooled olid kursis juustuburgeri kalorisisaldusega (337 kcal).

Dieedi ajal on parim janukustutaja vesi, mida tuleks juua vähemalt 2 liitrit päevas. Magusad karastusjoogid ei ole alkoolsetest jookidest paremad, sest sisaldavad kaloreid ja suhkrut sama palju või rohkemgi kui õlu, vein, siider või teised alkohoolsed joogid.

Allikas: DailyMail