Neid muutusi tajuvad ka kaalulangetaja lähedased, kes peavad kohanema „uuenenud“ inimesega nende kõrval. Just selle üle jäin hiljuti mõtisklema, kuidas mõjutab suur kaalulangus suhteid lähedaste inimestega…

Suhe partneriga

Olen arvamusel, et alles siis kui inimene armastab ennast, on ta võimeline armastama ka kedagi teist. Kui kaalulangetaja on saavutanud oma ideaalkaalu ning tunneb ennast oma nahas hästi, muutub ka tema suhe partneriga ainult tugevamaks.

Samas tean ka inimesi, kes on pärast suurt kaalulangust oma partnerist lahku läinud — saadakse aru, et suhe ei põhinenud armastusel. Pigem oli tegemist tundega, et "tema tahab mind isegi siis, kui olen paks“. Samuti kaasneb kaalulangusega suur tähelepanu teiste vastassoo esindajate poolt, mis võib ebakindlasse suhtesse mõra lüüa.

Suhted perekonnaliikmetega

Perekonda ei saa välja vahetada nagu partnerit, kuid ka siinkohal eksisteerib nii positiivne kui negatiivne stsenaarium. Loomulikult on kõige parem, kui terve perekond toetab kaalulangetaja ettevõtmisi ning annab oma panuse lahjade toitude valmistamisel või trenni jaoks aja leidmisel. Eriti oluline on just emotsionaalne tugi, sest kaalulangetaja teekond ei ole lihtne. Kui ideaalkaal on saavutatud, tunneb terve pere sellest rõõmu.

Kahjuks olen liigagi palju kuulnud lugusid inimestest, kelle perekond ei usu kaalulangetaja edusse ning teeb kõik ettevõtmised maha — „sa ei saa niikuinii hakkama.“

Tihti ei puudu ka sapised kommentaarid ning kohatud märkused kaalulangetaja toiduvaliku või trenniskäimise kohta. Isegi siis, kui need on mõeldud naljaga pooleks, võivad need tohutult haiget teha.

Suhted sõpradega

Mulle on jäänud mulje, et suhted sõpradega on küllaltki stabiilsed ning sõltuvad füüsilistest faktoritest vähem. Muidugi on neid, kes on kaalulangetaja edu üle natuke kadedad ning tahaksid ka ise ennast nii hästi tunda, kuid see ei muuda nendevahelist sõprust. Kui muudab, on aeg leida uued sõbrad!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.