1. Küsi endalt, kas sul on ikka seda vaja

Näiteks minu nõrkus on värske leib. Kui möödun pagariletist ja sooja leiva aroom poeb ninna, tahaksin hea meelega kõik need pätsid nahka panna. Kui veel mu kaaslane küpsetab ise leiba, on olukord eriti hull – raske on ühe-kahe viiluga piirduda. Sellistes olukordades küsin endalt alati, kas mul on ikka seda järgmist viilu vaja. Tavaliselt ütleb mõistus, et tegelikult ikka ei ole küll.

2. Visualiseeri oma eesmärki

Mida sa tahad rohkem, kas seda šokolaaditahvlit või kaalust alla võtta? Arvan, et eesmärgi visualiseerimine aitab kiusatustele vastu panna – mõtle, kui hea sa näed välja järgmisel klassikokkutulekul, kujuta endale ette, mis näo teevad inimesed sinu uut saledat figuuri nähes, unista päevast, mil mahud probleemideta jälle oma lemmikteksadesse. Keskendu kõigele positiivsele, mis kaalulangus endaga kaasa toob, ja šokolaad ei tundugi enam nii ahvatlev.

3. Enneta raskeid olukordi

Ära hoia kodus toite, millest sul on raske keelduda. Ära mine näljasena poodi või sõbra sünnipäevale. Ära istu päev läbi külmkapi lähedal. Planeeri oma tegemised ja söömine nii, et ahvatlused sinu teele lihtsalt ei satuks.

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.