1. Tee endast pildid. Mul on nii kahju, et oma teekonna päris alguses kaamerat vältisin ning kõik enda koledad pildid kõvakettalt ära kustutasin. Nüüd oleks nii hea vaadata, kuhu ma tegelikult välja olen jõudnud. Edusammude jälgimiseks soovitangi teha endast nii eest-, tagant- kui külgvaates pildid kas pesus või kitsades spordirõivastes. Hiljem on need sinu suurimaks motivaatoriks!

2. Pane eesmärgid paika. Võta paber ja pliiats ning pane kirja 2014. aasta eesmärgid. Millisena tahaksid ennast aasta pärast näha? Ära keskendu vaid oma välimusele, vaid võta arvesse ka oma tervist, suhteid, kehalist sooritusvõimet ja üleüldist elukvaliteeti. Mõtle, mida saaksid juba täna selle jaoks ära teha, et aasta pärast võiksid saavutatu üle uhke olla.

3. Tuleta meelde kaalulangetamise põhitõed. Mõnikord keskendume liialt sellele, mida täpselt süüa, mida vältida ning millist trenni teha. Sealjuures unustame, kui oluline on vedelikutarbimine, hea uni, stressivältimine ja positiivne ellusuhtumine.

4. Tee plaan. Mida kavatsed kaalulangetamiseks täpselt ette võtta? Mida teed siis, kui tekib motivatsioonipuudus? Mida ütled endale, kui sul on olnud ebaõnnestunud päev? Kui sul on eesmärkide täitmiseks kindel plaan olemas, muutub igapäevaste otsuste tegemine palju lihtsamaks.

5. Naudi protsessi. Kaalulangetamine on raske, kaalu säilitamine on raske, kuid ka ülekaalus olemine on raske. Millise „raske“ valid sina? Mõnikord tundub, et edusammud tulevad nii aeglaselt — milleks siis üldse pingutada? Enda kogemusest võin öelda, et just sellistel hetkedel tasub järjepidevalt eesmärkide suunas edasi rühkida, sest siis toimuvad tegelikult need kõige suuremad muutused. Käegalöömise vältimiseks on kõige olulisem kogu protsessi nautida. Ära sunni ennast sööma toitu, mis sulle ei maitse. Ära piitsuta ennast trennis liiga palju. Ja mis kõige olulisem — armasta ja austa ennast, nüüd ja kohe!

Edu ja jaksu meile kõigile 2014. aastal!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.