Kolm aastat tagasi oli Daily Maili reporter Lucy Cavendish oma sõnul tõeliselt paks. Koguni nii, paks, et poodides ei leidnud talle sobivas suuruses rõivaid. Enda peegelpilt tekitas temas õudust ja ta nägi välja, nagu hakkaks kohe sünnitama ning inimesed pakkusid talle bussis seetõttu istet. Kui restoranis tuli üks naine teda beebiootuse puhul õnnitlema ning julgustas, et enam pole kaua lõpuni jäänud, tulid Lucyle pisarad silma ning ta otsustas, et on aeg endaga midagi ette võtta.

Nüüd, kolm aastat hiljem tunnistab ta, et jälgib väga hoolega, mida suhu pistab, ning on nii palju alla võtnud, et iga kord kaalule astudes tahaks ta rõõmutantsu lüüa.

Kuid ta tunneb, et ka tema iseloom on koos tema välimusega tohutult muutunud. Rahulikust toitu ja jooki nautivast rõõmsast peoloomast on saanud kontrollifriik.

Mehega koos lõõgastumise asemel teeb Lucy nüüd kõhulihasteharjutusi või kurdab, kui süüdi ta end lõunasöögil pastaga liialdamise pärast tunneb.  Ta ei julge rahulikult laua taga istuda, sest kardab, et siis tõuseb käsi millegi maitsva järele. Abikaasal on toidu valmistamine keelatud, sest Lucy kardab, et mees võib  toidu sisse midagi paksuks tegevat sokutada.

Kahjuks nautis mees varem perele kokkamist väga, nüüd aga tunneb ta end kõrvalejäetuna ja õnnetuna ning Lucy omakorda tajub, kuidas tema toitumisprobleemid on suhtele kõva põntsu pannud. 

Ka suhted sõpradega pole enam endised. Mõned kiidavad ja julgustavad. Teised on aga šokeeritud ning solvunud, kui Lucy keeldub neil külas käies söömast parmesaniga üle kallatud pastat või rasvast kana ning palub veini või brändi asemel endale vett kallata. Ühe sõbra ta juba kaotas, kui tegi talle märkuse šokolaadisöömise kohta.

Kuid kõige hullem on see, et Lucy piitsutab end pidevalt mõtetega toidust, dieedist ning kehakaalust ega suuda endale andestada, kui on söönid midagi „keelatut.” Kui ta nõrkusehetkel pistab nahka terve paki jäätist, tahaks ta end järgmisel hetkel ära tappa, sest kahetsus ja jälestus enda vastu on nii suur.

Öösiti kimbutavad naist, kes varem oli kuldne magaja, õudusunenäod. Kõige kohutavam neist on see, et ta on söönud end tagasi endisesse kaalu.

„Minust on saanud naine, kes vabandab, kui on tüki šokolaadi nahka pannud,” kirjutab ta.

Et maiustamise tagajärgi peita, treenib ta nagu hull. Trennikavasse kuuluvad igapäevane tunniajane jooga, pooleteisttunnine kõnd, jooksmine, ujumine ja poksitrenn. Kui mõni neist vahele jääb, lämmatab naist taas talumatu süütunne.  

Kokkuvõttes on naine kaalulangetusega väga rahul ja tunneb end saledana väga hästi. Kui vaid saaks kuidagi loobuda kinnisideedest, lõõgastuda ja teiste suhtes leplikum olla, oleks elu täitsa ideaalne, kirjutab ta.

Allikas: DailyMail

Hea lugeja, kas ka sina oled dieeti pidades märganud, et su iseloom on muutunud? Kas Lucy jutt tuleb sullegi tuttav ette?