1. Nahk jääb rippuma ja tekivad venitusarmid

Kiire kaalulangus on iga dieeditaja unistus, aga see toob kaasa väga koledad tagajärjed. Nahk ei suuda nii kiiresti kokku tõmbuda ning tulemuseks on inetud venitusarmid ja koledasti rippuv nahk. Viimasest päästab vaid kallis operatsioon.

Palju tervislikum ja lõppkokkuvõttes kasulikum on seada endale eesmärgiks maha võtta kuni 1 kg nädalas. Ning lisada päevakavasse kindlasti treening, et sa ei kaotaks mitte lihaseid, vaid ikka rasva.

2. Menstruatsioon võib ära jääda

Mida kiiremini ja mida rohkem sa kaalu kaotad, seda rohkem see su menstruatsioonitsüklit mõjutab. Kiire kaalukaotus paneb su keha arvama, et oled näljas. Näljaperioodil ei ole keha jaoks kasulik rasestuda, seega lülitab keha selle võimaluse üldse välja.

3. Sul on pidevalt külm

Kuna kaal langeb, arvab keha, et äkki sa oled näljas, ning püüab säilitada võimalikult palju energiat. Metabolism jääb aeglasemaks, et energiat kokku hoida ning seetõttu ei jää üle piisavalt kaloreid, mis sind soojas hoiaks.

Teine külmetamise põhjus on see, et sul pole enam ümber kaitsvat ja soojendavat rasvapolstrit.

4. Võivad tekkida unehäired

Uni ja söömine on omavahel tihedalt seotud. See, mida ja millal sa sööd, mõjutab su une kvaliteeti. Ja see, kuidas sa magad, on olulise tähtsusega faktor su toiduvalikute juures. Kui oled näljane, ei lase keha sul uinuda, vaid sunnib sind toitu otsima, et sa nälga ei jääks. Hea une nimel peaksid enne magamaminekut sööma pisut süsivesikuid ja valke. Siis ei ole su hormoonidel segadust, nende tootmine ei ole häiritud ning unehormoonid saavad rahulikult oma tööd teha.

5. Maitsemeel muutub

Kaal langeb, hormonaalne tasakaal muutub ning maitsemeel samuti. Näljahormoon, mis sul kogukamana ühtesid isusid tekitas, ajab sul nüüd suu hoopis teiste roogade järele vett jooksma. Põhjus selles, et hormonaalsed muutused muudavad ka seda, kuidas maitseretseptorid su ajule toidu kohta teavet edastavad. Tõenäolisemalt muutub maitsemeel nendel, kes läbivad kaalulangetusoperatsiooni.

6.Sul võib olla raskusi kaalu hoidmisega või viimaste ülekilode kaotamisega

Algul läheb kõik nagu lepase reega, aga mida päev edasi, seda keerulisem on neid viimaseid tüütuid ülekilosid maha saada. Samuti ei ole üldse lihtne saavutatud kaalu hoida. Paljud dieedid lähevad selle nahka, et arvatakse, et pärast dieeti võid jälle oma vana menüü juurde tagasi pöörduda. See garanteerib, et kõik kaotatud grammid tulevad mitmekordselt tagasi. Seetõttu ei tohiks sa keskenduda lühiajalisele rangele dieedile, vaid viima sisse põhjaliku muutuse oma elustiilis ning jäämagi selle juurde. Oluline on ka märkida, et mida väiksem sa oled, seda vähem kaloreid sa igapäevaselt vajad, mistõttu tuleb viimaste lisakilode kaotamiseks vahepeal oma menüüs veelgi korrektuure teha. 100kg ja 75kg inimesel ei saa kaalulangetuseks olla sama kalorihulgaga menüü.

7. Su suhe võib muutuda

Kui nii sina kui su partner olete ühiselt otsustanud tervema elustiili kasuks, muutub teie suhe esiteks tervislikumaks ja teiseks ka paremaks. Ühise eesmärgi nimel pingutamine liidab ja innustab. Sel moel on teil suurem võimalus õnnestumiseks ka.

Suurem probleem on siis, kui partner ei liitu sinuga või ei toeta su pingutusi. Või veel hullem — annab endast parima, et sind saboteerida, näiteks tellib endale õhtusöögiks rasvast juustupitsat või pugib sinu nähes pidevalt saiakesi. Samuti toob tüli majja see, kui püüad teda vägisi tervislikumaks muuta. Täiskasvanud inimene teab isegi, et pitsa ei ole kasulik ja selle pugimise asemel peaks hoopis õue kõndima minema, aga ta lihtsalt ei taha seda teha ja kõik.

8. Depressioon võib tulla kimbutama

Seda on kurtnud nii paljud kaalulangetajad — kilode kadudes ei olegi vastupidiselt ootustele kõik muud probleemid tööl ja eraelus korda saanud! Milline ääretu pettumus! Jah, ülekaal toob endaga kaasa teatud probleemid, mis kaalu langedes kaovad, aga mured, mis ei ole otseselt kehakaaluga seotud, jäävad ikka alles. Ärevus, depressioon ja enesehinnanguprobleemid jäävad ning võivad isegi süveneda.

Ära nüüd ehmu ja kaalulangetusmõtteid peast viska, eks! Siinkirjutatu ei tähenda kindlasti seda, et kaalulangus oleks halb mõte. Me lihtsalt tahame sind hoiatada ka nende asjade eest, millest keegi teine sulle varem rääkinud ei ole, et need sulle väga halva üllatusena ei tuleks!