“Et see aitab kaalu hoida või langetada, on müüt,” kinnitab Simson. “Kui viimane õhtusöök on kell 18 ja järgmine alles hommikul, on toidukordade vahe liiga pikk ning keha ainevahetus aeglustub ja läheb nn säästurežiimile.”

Kuna õhtul pole enam suurt energiakulutust, peaks kaalunõustaja sõnul õhtune toidukord olema kergem — sobivad köögiviljad, salatid, kana ja kala, kohupiim, kodujuust. Lisaks üks-kaks puuvilja ja tassike taimeteed. “Kui õhtusöök on väga energiarikas või koguseliselt suur, on organismil raske seedida ja see häirib und. Päeva viimase söögikorra ja une vahele võiks jääda 2-2,5 tundi.”

Päevas peaks olema viis toidukorda, kolm on põhitoidukorrad ja kaks vahepala. Hommikusöök on tähtsaim söögikord ja lõunaks peaks sööma sooja toitu. Miski, mida veel silmas pidada: kui lähed kella kuueks trenni, peaks korralik lõunasöök olema kella ühe paiku ja et mitte minna trenni tühja kõhuga, peaks umbes kella nelja ajal sööma väikese vahepala.

Ajakirja Tervis Pluss jaanuarinumbri kaalu-käsiraamatust leiad veel rohkelt kasulikku lugemist kaalujälgimise, trenni, küllastunud rasvade, maitsvate toitude ja palju muu kohta!