1. Mul ei ole täna treenimiseks aega — tegelikult ei ole paljudel üldse millekski aega. Kui sul ei ole trenni jaoks aega, on vastus selles, et sa ei taha leida aega. Küsimus on prioriteetides. Küsi endalt, mis on tähtsam kui 30 minutit treenimist. Mõtle, kui hästi end pärast trenni tunned ning kui palju energiat sa saad. Kindlasti on võimalik iga päev veidi treenida, ilma et päevaplaan sellest kokku kukuks. Kui ei ole, peaksid mõtlema, kas ei ole endale mitte liiga palju kohustusi võtnud. Ehk peaksid endale rohkem aega leidma?

  2. Ma olen koju jõudes nii väsinud — pärast väsinud tööpäeva võib tõesti olla raske treeningu osas entusiasmi tunda, kuid proovi siiski. Kui heidad diivanile pikali, tunned end täiesti läbi olevana. Treening tekitab vastupidise efekti. Puls tõuseb, aju puhastub stressist ning tekib meeldiv väsimus ning sa ei tunne end enam ületöötanuna. Lisaks on uni parem ning päeval oled erksam. Väsimus on lihtsalt halb vabandus mitte treenimiseks.

  3. Trenn on igav — treening on täpselt nii igav kui igavaks sa selle teed või mõtled. Kui treenid kogu aeg sama moodi, muutub asi üksluiseks. Proovi uusi treeninguid, tantsu, aeroobikat, karated. Võimalus on väga palju.

  4. Olen stressi ning pean kauem töötama — Selle asemel mine trenni. Kui stress ning ületunnid on loomulik osa sinu igapäevaelust, siis on viimane aeg minna trenni. Treening on sinu puhul siis kulda väärt, sest on parem vahend stressi vastu. Üks uuring teise järel näitab, et regulaarne treening aitab muuta inimesed loomingulisemaks, keskenduvad paremini ning mis kõige olulisem, see vähendab stressi.

  5. Kindlasti ei lähe ma välja jooksma, vihma ju sajab — kindlasti on vihm ebameeldiv, kuid sageli tunduvad toast vaadates asjad hullemad kui väljas olles. Kui sul on tuule- ja vihmakindlad jooksuriided, on võimalik joosta ka koerailmaga. Kui ilm on tõesti ilmvõimatu, siis kindlasti on lähedal asuvas treeningsaalis jooksulint, mis on hea alternatiiv poristele metsaradadele. Aeroobika või ujumine ei ole ka paha mõte.

  6. Minu vorm ei ole ikka paranenud, neid edusamme ei tulegi — veidi kannatust. Kõige suurem motivatsiooni kaotaja on luhtunud lootused. Kui treenid regulaarselt, märkad tulemusi juba 14 päeva pärast. Kui soovid kaalust alla võtta, ära kaalu end kogu aeg. Alguses kaal arvatavasti pigem tõuseb, sest lihased kaaluvad rohkem kui rasv. Selle asemel, et mõõta, kui kaugel oled ideaalsest kehakaalust, keskendu väikestele positiivsetele muutustele.

  7. Kui lapsed on maga läinud on juba hilja — Kes on öelnud, et sa pead nii kaua ootama? Muuda oma jooksuring osa perekonna õhtusest traditsioonist. Ka sinu kaaslasele ei tee liikumine kindlasti midagi halba ning lapsed naudivad ema-isaga kaasa minemist. Nad võivad tulla oma ratastel või lähete rattaga sõitma ning panete lapsed taha lastetooli. Kui jooksed koos oma lastega, saavad nad aru, et treening ja liikumine on positiivne. Väldi tulemustele rõhumist perekonnas. Oluline on sotsiaalne kogemus, mitte tulemus, sest muidu võib asi muutuda pigem ebameeldivaks.

  8. Trenn on raske — kui leiad, et treenimine on raske, siis pingutad üle. Kasulik ei pea olema ebameeldiv. Alusta rahulikult nii tempo kui koormuse mõttes. Rahulik harjumine on kõige olulisem kui soovid treeningust rõõmu tunda.

Allikas: iform.se