1. Kõik snäkid, mis süsivesikuid sisaldavad

Kui sa sööd selliseid asju nagu hommikuhelbed, küpsised või riisiküpsised ilma mingi lisandita, siis muudab su keha kõik need sissesöödud süsivesikud lihtsalt suhkruks. See “suhkrulaks”, mis sa tänu sellele saad ei mõju aga tegelikult üldse hästi. Probleem on selles, et sul hakkavad sama asja järgi uuesti isud tekkima. Ja nii tekibki surnud ring. Seepärast ei olegi keegi kunagi vaid üht maitsvat küpsist süüa suutnud, ikka vähemalt pool pakki korraga!

2. Külmutatud valmistoit

Et värsked asjad kaua säiliks, tuleb neile säilitusaineid lisada. Isegi kui need on looduslikud, siis panevad nad su kehas omamoodi protsessid käima. Nii võidki sa justkui “üles paistetada”, probleemiks on aga tegelikult see, et keha ei suuda vett väljutada.

3. Kõrge kiudainesisaldusega batoonid

Loomulikult vajab iga inimene kiudaineid. Nii hoiad sa ju oma seedesüsteemi korras ja aitad selle normaalsele tööle kaasa. Mida keegi aga ei vaja on terve päeva annus kiudaineid ühes batoonikeses. Väldi neid.

4. Väherasvased tooted

Paraku kaotab toit rasva eemaldamisel ka osa oma maitsest. Kuidas seda kompenseeritakse? Loomulikult suhkruga. Seega on igal juhul kasulikum eelistada normaalse rasvasisaldusega tooteid.

5. Mahlad

Selleks, et teha klaasitäit mahla läheb vaja päris mitut apelsini. Kui sa selle mahlaklaasi tühjaks jood, siis saad sa sealt ka hunniku kaloreid. Paraku aga ilma puuviljakiududeta, mis täiskõhutunnet tekitada aitavad. Proovi ise järele — söö ühel päeval ära üks apelsin ja teisel päeval joo klaas mahla. Tunned vahet?

6. Suhkrustatud joogid

7. Ülisuurtesse karpidesse pandud teraviljahelbed

Kas teadsid, et sa sööd 22 protsenti rohkem hommikuhelbeid, kui need pärinevad ülisuurest karbist? Eelista pisemaid karpe. Või paiguta suurte karpide sisu kodus väiksematesse.

8. Alkohol

On vist võimatu leida toitumisnõustajat, kes kaalulangetajatel alkoholitarbimist piirata ei soovita. Seega, kui tahad, et kilod kukuksid, siis loobu ka pidevast trimpamisest!