Kuigi „munasööjad“ tarbisid kaks korda nii palju kolesterooli kui varem, ei suutnud teadlased 12-nädalase dieedi järel näha suurenenud kolesteroolinäitajaid veres. Selle asemel oli langenud uuringus osalejate vererasva hulk ning tõusnud hea kolesterooli HDL-i tase veres.

Teadlased on avastanud, et tervetel inimestel on kontrollfunktsioon, mis liigse kolesterooli tarbimise korral vähendab keha kolesterooli omastamist.
Mõistlikus koguses muna tarbides on see tervislik toiduaine, mis sisaldab suures hulgas kõrgeväärtuslikku valku. Munakollases on ka palju rasvas lahustuvaid vitamiine, eriti A- ja E-vitamiini. Munakollane on rasvasem osa ning munavalges on rohkem valku, seepärast on vitamiinid kogunenud just munakollasesse. Muna toitainetesisaldus sõltub aga kana toidust, seepärast võib vitamiinide hulk munakollases varieeruda.

Teadlased leiavad, et muna hommikusöögiks söömine või selle kasutamine toidus, mõjub positiviiselt just kõhurasvade vähenemisele.

Allikas: TT.se