1. Kas sinu jaoks on enda hea enesetunne kõige tähtsam?

Selleks, et kaalulangus oleks edukas, peab enda füüsiline ning emotsionaalne heaolu olema sinu jaoks kõige olulisem asi. See ei tähenda, et peaksid teised isiklikud kohustused kõrvale jätma, vaid asetama lihtsalt ka enda tähtsale kohale. Leidma aega enda jaoks. Kui isiklikus elus on probleeme, proovi kõigepealt need lahendada, et elu oleks stabiilne ning saaksid keskenduda kaalulangetamisele.


2. Oled valmis oma elustiili muutma?

Soovides saledamat figuuri, pead vanad harjumused asendama uutega. Sinu soov toituda tervislikult ning treenida regulaarselt suurendavad võimalust pikaajaliseks eduks. Milliseid elustiili muutuseid oled valmis tegema? Kas oled valmis näiteks televiisoriaega asendama trenniajaga? Omandades uusi harjumusi, mis toetavad head tervist ning enesetunnet, lood elustiili, mis toetab pikaajalist edu.

3. Otsiksid tuge? 

Kaalulangetamine tundub mõnikord raske ja masendav ning siis on vaja leida tuge väljast. Ole valmis otsima seda professionaalidelt, olgu selleks siis toitumisnõustaja või spordiklubi treener. Lisaks professionaalidele saavad olla toeks sarnase murega inimesed näiteks Kaaluabi.ee blogis ja foorumis, sõbrad või perekond. Räägi neile nii oma edusammudest kui ka ebaõnnestumistest, siis saavad nad sind toetada eesmärgi poole edasi pürgima.  

4. Kas oled valmis sügavamale enda sisse vaatama?

Kui kaalulangetamine ebaõnnestub hoolimata sinu parimast pingutusest, on ehk tulnud aeg vaadata sügamavale enda sisse. Mõndade inimeste jaoks pakub liigne kehakaal kaitset ning toit mugavust. Vaatamata teadlikule soovile olla peenem, võib kaalulangetamine tekitada alateadlikku hirmu, mis takistab ka õnnestumist. Kui oled sama probleemi otsa korduvalt komistanud, peaksid otsima abi spetsialistilt, kes aitab välja selgitada sinu sees asuva probleemi põhjuse ning selle ka lahendada.


5. Oled valmis olema kannatlik ja järjekindel?

Püsiv kaalulangus võta aega. Aega võtab nii üleliigsetest kilodest aeglaselt vabanemine kui ka enda vaimu vabastamine piiravatest tõekspidamistest ning mõtetest. Kui langetad kaalu liiga kiiresti, ei ole sinu eneseteadvusel aega muutuda ning vanad uskumused ja harjumused veavad sind hiljem taas vanade harjumusteni. Ole valmis olema kannatlik ja järjekindel. Muutused võtavad aega. Rahulikult uute tõekspidamiste ning mõtetega kohanedes tekib sihikindel veendumus ning siis ei takista enam miski sul oma eesmärki säilitamast.

Mis siis, kui sa ei olegi valmis?

Lugedes läbi need viis küsimust ning tundes, et sa ei ole tegelikult selleks kõigeks valmis, ei ole ka sellest midagi. Anna endale õigus oodata ning läbi mõelda, mida peaksid tegema, et tunneksid end täielikuks kaalulanguseks valmis. Las eelnimetatud küsimused aitavad sul end ette valmistada. Põhjaliku keskendamise ja analüüsiga lood oma kaalulangusele tugeva aluse. Kui aeg on õige, tunned sisemist usku ja veendumust, mis aitavad sul oma eesmärki saavutada.