Kui piimatoodetest ning rasvasest kalast ei saa toiduga piisavalt D-vitamiini, tasub võtta juurde toidulisanditena kaltsiumi ja D-vitamiini ning seda just luustiku pärast. Vanemad inimesed söövad tavaliselt väiksemaid koguseid ning siis on oluline mõelda, et toit sisaldaks piisavalt toitaineid. Jälgi, et saaksid piisavalt valku, mis on üks keha tähtsamaid toitaineid. Valku on lihas, kalas, munas ja piimatoodetes, aga ka sojas, ubades, läätsedes, pähklites ning seemnetes.

Selles vanuses tekib inimestel rohkem aega iseenda jaoks. Loodetavasti saad hakata rohkem treenima või kui seda varem teinud ei ole, siis teha algust uute tervislike harjumustega.

Klimakteeriumiga paremini hakkama saamiseks on oluline igapäevane liikumine. Selles vanuses võib ka kaal hakata tõusma, seepärast on treening eriti oluline. Kui sa varem ei ole treeninud, siis alusta rahulikult. Kui tunned end aga hästi ning heas vormis, ära karda ka suuremat koormust. Esita väljakutse oma tasakaalule, jõule ning vastupidavusele. Mõtle aga sellele, et kehal võtab taastumine kaks korda nii kaua aega kui nooruses, seepärast suurenda treeningkoormust väga aeglaselt.

Heaks treeninguks selles vanuses on jooga, kepikõnd, mediteerimine, jalutuskäigud, jalgrattasõit, pilates, palliga tasakaalutreeningud ning ringtreeningud.

Enneta:

- Treening on investeering. Liigu nii palju kui võimalik ning kasuta oma keha sageli, kuid ära unusta, et pead laskma kehal ka taastuda, et ei tekiks vigastusi või haiguseid. Kui treeningu järgselt on liigesed üle kahe tunni valusad, on koormus olnud liiga suur.
- Lõõgastumiseks on head jooga ja pilates, mis aitavad ka väsinud selja vastu.
- Lihasmassi kaotamine muutub nüüd nähtavamaks ning see võib muuta sinu kehahoiakut. Kui sa ei ole varem jõutreeningut teinud, siis praegu on sellega alustamine olulisem kui kunagi varem.

Allikas: halsa.se