31% täidlastest inimestest tunnistavad, et hakkasid liigseid kilosid koguma stressi tõttu

68% inimestest hakkavad sööma rohkem ja sagedamini niipea, kui nende ellu ilmuvad ebameeldivused

Juhi ise oma emotsioone

Vastasel juhul hakkavad emotsioonid sind ennast juhtima. Stressi suhtutakse kui tegelikkusesse — see on alati olemas. Ent parem oleks tulekahjusid mitte kustutada, vaid neid tuleks ennetada. Nii on ka stressi söömisega. Küsi endalt teisiti: “Kuidas peaksin õppima end kaitsma stressi eest? Kuidas panna piir hävitavatele emotsioonidele?”

Hommikusöök

See pole kasulik mitte üksnes tervisele üldiselt, vaid osaliselt ka sinu sisemisele rahule. Hommikusöök peaks olema vähese rasvasisaldusega, rikkalik keeruliste süsivesikute poolest, tõstmaks rahu säilitamiseks vajalikku serotoniini taset, ning kõrge valgusisaldusega. Valk tõstab ajus keskendumist soodustavate ainete sisaldust. Kaerahelbepuder, tükk täistera rösti arahhisevõi ja banaanitükkidega. See on ideaalne hommikusöök.

Eemale magusast

Stressi ajal söövad mõned inimesed pidevalt. See rahustab neid. Teades, et sul on selline kalduvus, peida juba varakult ära maiustused ja saiakesed ning käi ringiga mööda nendest kohtadest, kus müüakse kiirtoitu. Ära kanna maiustusi oma käekotis.

Anna kätele tööd

Kas näksid midagi alailma teleri ees? Võta kätte hoopis kudumine. Bostoni ülikooli teadlased avastasid, et korduvad tegevused aitavad närve rahustada.

Tööteraapia

Luba endale, et sööd alles poole tunni pärast seda, mida tahaksid. Sellel ajal ära istu käed rüpes, muidu ei suuda sa oma lubadust pidada. Kõige paremini viivad mõtted toidu juurest eemale mitmesugused tegevused. Kui oled kodus, asu näiteks koristama. Energia juurdevool vabastab sind ebameeldivatest emotsioonidest. See aga tähendab, et unustad toidu mitte pooleks tunniks, vaid umbes 1,5 — 2 tunniks.

Õiged vahepalad

Kaloririkaste näksimiste asemel kanna endaga kaasas õunu või teisi puuvilju, näkileivakesi, samuti pudelit mullivaba mineraalveega. Iga kord, kui tunned, et tahaksid midagi süüa, rüüpa mõned lonksud. Vesi aitab vale isu vähendada senikaua, kuni saabub reaalne näljatunne. Joo iga päev lisaks teele, kohvile ja suppidele1,5 — 2 liitrit vett.

Rohkem und

Kingi endale võimalus hästi välja magada. Uuringud on näidanud, et sellel, kellel on pidev unepuudus, tõuseb kergemini ka liigne kaal. Ja ka ilule mõjub see halvasti. Selle eest lubab normaalne 8-tunnine uni organismil taastuda ning tulla stressidega efektiivsemalt toime. Proovi paari nädala jooksul magama minna enne keskööd.

Allikas: Dobrõje Sovetõ