Enne, kui otsustasin oma toitumist täielikult muuta, käisin arsti juures: andsin vere­analüüsid ja lasin end läbi vaadata, et teada saada, milline on mu tervislik seisund. Kolm kuud hiljem läksin uuesti arsti juurde ja meid mõlemaid hämmastas, et kõik mu näitajad olid hulga paremad.

Enne kaalulangetuse alustamist tuleks kindlasti külastada oma perearsti, et tuvastada, kas teil ei esine terviseprobleeme, millest te ise ei pruugi teadlikki olla.

Järgmiseks on vaja ette võtta mastaapne käik supermarketisse, et hankida tervislikke toiduaineid.

Ja köögikappidest tuleb välja visata kõik eba­tervislikud toiduained. Andke need ära, annetage heategevuseks — peaasi, et neist lahti saate! Kuni need on teil majapidamises käeulatuses, on lihtne kiusatusele järele anda.

Ostke sammulugeja või tõmmake telefoni sammulugemise äpp. Eriti head on sellised vidinad, mis lisaks sammulugemisele hindavad ka ööund. Magage öösel korralikult ja kui üles tõusete, siis kaaluge ja mõõtke ennast. Ja oletegi valmis esimest sammu astuma.

Igal nädalal lisasin oma päevakavva ühe raskema ja ühe kergema ülesande, kuni need mõlemad mulle harjumuseks muutusid. Tulemuseks oli kõige kiirem kaalukaotus, mida võisin ette kujutada. Kahtlemata on see iga inimese puhul individuaalne, sõltudes tema harjumustest ja sellest, mida keegi raskeks või kergeks peab.

Esimene nädal

Mina alustasin sellest, et loobusin töödeldud toitudest ja püüdsin omaks võtta enda meelest kõige lihtsama harjumuse — kõndimise.

Teine nädal

Loobusin suhkrust (see oli juba raskem!) ja harjutasin ennast teistsuguse magamis­režiimiga.

Kolmas nädal

Piirasin süsivesikute tarbimist ja võtsin endale veel ühe lihtsa ülesande — loobuda karastusjookidest.

Ja nii edasi. Kui igal nädalal uusi võtteid lisada, on edu kiire tulema. Mõni nädal on raskem kui teine — olge selleks valmis ning pidage vastu. Tasuks on kaalukaotus — ja vägagi tuntav.

Ükskõik kuidas te asjale ka lähenete, olete teel tervema ja saledama iseenda poole.

Võtmesõnadeks on visadus ja järjekindlus.