Tere! Minul siis selline mure. Olen vormis tüdruk, käin regulaarselt jõusaalis, kuna koolis on füüsilised katsed ja tuleb vormis olla. AGA, kas on olemas ka mingisuguseid treenimis võimalusi, kuidas biitsepsi ümbermõõtu vähendada? Nimelt see pole otseselt musklist punnis nagu meestel, aga see on lihtsalt inetult suur… Ülejäänud keha on normis aga biitseps näeb ebanormaalselt jõuline välja. Kas on mõnda harjutust, või tuleks toitumist muuta?

Biitsepsi ümbermõõtu sa kindlasti mingi harjutusega vähendada ei saa, keha ei saa piirkonniti muuta, ikka kogu keha! Võib-olla teed harjutusi liiga suurte raskustega, just biitsepsile, kui soov, proovi väiksemad raskused ja rohkem kordusi, nii ei kasvata sa lihast, vaid hoiad toonuses.

Tere! Olen 165 cm pikk ja kaalusin aastaid 64 kg. Ujusin, sõitsin rattaga, kõndisin palju. Jaanuarist läksin jõusaali ja bodypumpi, sellega on kehakaal umbes 3 kg kasvanud ja püksivärvel pitsitama hakanud. Tõsi, ülakeha on silmnähtavalt rohkem vormis, kuid tundub, et rasv ei ole grammigi vähenenud. Teen veel vesiaeroobikat, spinningut ja intensiivset kõndi. Toitun tervislikult. Kas asi võib olla vanuses, kas ma peaksin seda arvestades midagi oluliselt muutma?

Ei tea kui vana te olete, aga kui te kirjutate et ülakeha on silmnähtavamalt rohkem vormis, on see ju ainult hea asi, ükskõik mis kaal ka näitab. Võib-olla teile tundub, et rasva pole grammigi vähenenud- laske rasvaprotsenti mõõta ja kui see jääb normaalsuse piiridesse, siis ju kõik tip-top korras. Treening on teil küll väga mitmekülgne ja toiduga kõik ok! Vaadake ikka pilti, mis peeglist paistab, mitte nii väga kaalu! Jõudu!

Tere! Olen 14-aastane tüdruk 164 pikk ja kaalun 55 kg. Mure on kintsudega. Kõht on üsna peenike, käed ka aga kintsud on päris paksud ja venitusarmid on juba tekkinud, u. 2 cm mõlemal jalal. (Kintsud läksid kusjuures järsu paksuks. Enne kaalusin 45 ja olin ülimalt rahul nüüd on endal juba vastik olla)Käin kaks korda nädalas korvpallis ja kui aega on siis ka kergejõustikus aga kintsud peenemaks ei lähe( päris paksud ikka ) ja tahaks ka veidi kaalust alla võtta. Kas saab üldse venitusarmidest lahti ja mida ma tegema peaks, et kintsud peenemaks läheks? Aitäh abi eest.

Ma ei tea palju see nüüd lohutab, aga te ju nii noor veel! Alla võtta saab kogu kehast, mitte kehaosade kaupa. Mina soovitan teil trenne jätkata ja vaadata üle, mida süüa-palju juur-ja puuvilju, kala, kana, riisi, kohupiima ja hoiduda toitudest, mida just noored söövad-sipsid, kommid, saiakesed, burgerid jne! Kindlasti hommikusöök on tähtis!! Venitusarmidest päris vabaneda pole võimalik, aga on olemas kreeme, mis neid leevendavad, lihtsam on küsida apteegist või kosmeetikaosakondadest! Jõudu trennides!

Tere!
Mis harjutusi tuleb teha, et kõhust lahti saada? Eriti hull on alakõht. Olen ka oma toitumist muutunud, asi on pisut paranenud, kuid endiselt hull veel.

Kahjuks ei saa anda kindlat nippi, vaid kinnitada ikka seda põhitõde, et kardiotrenn ja toitumine koos! Kui olete näinud juba asjade paranemist, siis seda põhjust on edasi jätkata toitumist, muuta veel kui vaja, jälgida et oleks 5 toidukorda päevas, 3 suuremat ja 2 vahepala, mitte näksimisi! Kui jõusaalis ei saa kardiomasinaid kasutada, siis ikka sobivad kõnd, sörk või lausa jooksmine ja korraga peaks treenima 40-60 min, seda siis ikka kui tõesti soov kaalusta alla saada (ja kõhust lahti) Kindlasti teha ka kerelihaste harjutusi, nii kõhule, külgede ja seljale, usun, et ajakirjadest-netist leiab ka, koos seletustega kuidas õigesti sooritada. Kannatust ja edu saabub!

Ma sooviksin infot pepu vähendamiseks. Kuna hetkel finantsi pole et trenni minna aga ehk saab kodus teha mingeid harjutusi et peput väiksemat saada. Ja jalgadele oleks ka hea mingeid harjutusi.

Siis saadan kohe kõigepealt õue kõndima, tempokalt või kui saate sörkige, või siis kombineerige- kõnnite ja nii palju kui jõuate sörgite ja ikka vähemalt 30 min korraga.
Kodus aga tehke kükke — algasend — õlgadelaiune harkseis, põlved-varbad ühel joonel ja kujutage ette, et istute väikese tooli peale, täistallad vastu maad ja selg sirge ja kõht sees. Veel hea tuharalihase trimmija: hoidke kuskilt kinni ja tõstke sirget jalga seljataha, põlvest kõverdada ei tohi, hea veel kui vahepeal jalga maha ei pane. Lamage selili, täistallad maas ja tõstke puus hästi kõrgele ja hoidke, siis veel üks jalg maast üles ja proovige „lage puudutada“. Kõiki kordusi tehke nii kaua, kuni tunnete väsimust ja siis jälle otsast peale! Edu!

Tere!
Milline trenn võiks mulle sobida?
Avastasin nädal aega tagasi niisama üle pika aja vererõhku mõõtes, et mul oli pulss 114, järgmisel hommikul üle mõõtes oli pulss 104. See ei ole ju normaalne. Lisaks on mul veel alumine vererõhk kõrge, täpsemalt esimene kord mõõtes oli vererõhk 128/98 ja teine kord mõõtes (hommikul) 124/89. Olen kõigest 21 a noor neiu, kes on küll ülekaalus. Lisaks kõigele sellele, on mul kaasasündinud mingi südamerike. Siiani olen trenni oma elus teinud vahelduva eduga, põhiliselt tantsulist ja aeroobset ning mulle meeldib trenni teha, kuid viimasel ajal on vahe sisse tulnud. Ei julgegi enam trenni minna, kui pulss nii kõrge on, ei tea milline kõige sobilikum oleks. Pilates mulle ei sobi, mul läheb pilt eest ära, kui käsi peab kaua sundasendis hoidma.
Ette tänades!

See on ainult tore, kui meeldib trenni teha! Kindlasti mingi külastage kardioloogi, kes selgitab välja, mis teil viga on ja teeb koormustesti ja siis edasi juba muretseda pulsikell, et jälgida koormustesti ajal paika pandud pulsisagedusi. Vesiaeroobika ja jooga, bodybalance võiks ka sobida.

Tere!
Minu mureks on tantsimisest kulunud põlved. Olen suur trennihoolik, mulle tõsiselt meeldib trenni teha, aga mul tuli kevadel asi pooleli jätta, nimelt hakkas aeroobse trenni puhul põlv valutama. Mõtlesin, et asendan selle BP-ga, aga siis hakkas ka seal väljaaste kükkide ajal sama jama.Vahepeal proovisin ka vesiaeroobikat aga mulle tundub alati, et vesi basseinis on meeletult küll, seega see pole ka väga minu ala. Nüüd pole kevadest saadik trenni teinud, käisin küll natuke jooksmas ja alustasin uuesti tantsutrenniga, aga aeroobika, jõusaali ja BP-ga mitte.
Väga tahaks uuesti aktiivse trenniga tegeleda, sest muidu heas vormis keha on hakanud muutuma, kaal on küll sama (161/48-49 kg) aga on tunda, et kus varem oli lihas on nüüd pekk.
Kuidas ja millise trenniga peaks alustama, et põlvi vaikselt raskuse ja kulumisega harjutada?
Milline trenn sobib kõige paremini rasva põletamiseks ja lihastoonuse parandamiseks (Fatburn/step+ BP)?

Kas olete käinud arsti juures, et just põlved kulunud? Alustuseks sobib rattasõit ja BodyPump tunnis jälgige väga täpselt oma tehnikat ja põlvede asendit kükke ja väljaasteid tehes, põlv kindlasti varba suunas ja et ei kalduks sisse-ega väljapoole, paluge treeneril ekstra oma tehnikat vaadata. Rasvapõletuseks ongi hea näiteks rattasõit, teised kardiotreeningu, spinning.

Tere,
Olen 20-aastane neiu, kes teinud trenni vahelduva eduga kogu aeg. Viimase 2 aasta jooksul on aga tekkinud rohkem pause ja toitumine väga juhuslik. Kaalun 61 kg ja pikkust 166 cm. Eesmärgiks oleks mul rasvaprotsendi langetamine, mis on üle keskmise — 30,4% ja keha ilusasse vormi saamine. Keha lihaste protsent oli mäletamistmööda 33,7 ja keha veesisaldus 51. Millist trenni peaks tegema hakkama lisaks toitumise muutmisele? Meeldib väga maiustada, kas see tuleks täiesti ära jätta menüüst? Mitu korda nädalas oleks alustuseks hea trennis käima hakata, et mitte kehale liiga teha? Kuidas peaks olema aeroobse ja jõutrenni vahekord?
Ette tänades !

Kui juba trenniga alustate, muudke kohe toitumisharjumusi ka! Kindlad kellaajad, mitu söögikorda (vaadake eespool vastuseid), siis on tulemused kiiremad! Maiustused tuleks kontrolliall küll hoida- kui tõsine kaalulangetamine, siis jah, tuleks maiustused ära jätta, aga kui suur isu tuleb peale, sööge mett või tehke endale üks päev nädalas, kus lubade maiustamist, aga ikka natukene.
Jõutrenni tegemiseks oleks hea, kui saaksite spordiklubis käia. Alustamiseks on alati hea kardiotreening- jalgratas, stepper, jooksulint- ikka vähemalt 30 min korraga ja kui võimalik BodyPump treening, ka erinevad lihastrennid (toning, easyfit, body) Kindlasti võiks teha alustades ka 3 korda nädalas trenni ja teha seda korraga, enne jõutreeningut ja siis kardiot peale, kui see aga ei õnnestu, siis 2x nädalas kardiot ja 2x jõutreeningut.

Minagi soovixin teada,kuidas kannikad koduste vahenditega vormi võiks saada? Ette Tänades :))

Kirjutan siia veel mõne hea harjutused-väljaasted! Nendega tuleb natukene ettevaatlik olla, sest asend peab väga korralik olema! Hoia selg sirge ja käed puusal, astu parema jalaga pikk samm ette, jälgi, et kand seljataga oleks maast lahti ja mõlemad põlved täisnurga all. Mõlemast jalast jälle nii kaua, kuni jõudu jagub. Lama kõhuli maas ja pane kannad kokku (selline konnaasend), lükka põlved kaugemale ja nüüd kandasid koos hoides tõsta jalad maast lahti, lükates täistallad lae poole ja pigista tuharad kokku, hoia mõned sekundid ja rahulikult vabasta.

Sooviksin teada kas üle pika aja trenni tegema hakates (jooks, sörkjooks) on normaalne, etenesetunne on paranenud kuid kaal näitab ikka endist kaalu?
Kaua peaks ennast liigutama, et kaalule ka mõjuks?

Kaalukaotusele aitab ikka kaasa ka menüü kontroll, kui trenni teha ja see toiduga uuesti „premeerida“ siis kaalukaotust ei olegi. Ei oska öelda kaua te trenni olete teinud, aga kui te tõesti tahate kaalul näha väiksemat numbrit jätkake trennitegemist ja vähendage toidukoguseid ja valige õige toit! Palju edu!

Tere!
Minul on see ammu kulunud küsimus juba. Kuidas toituda enne ja pärast treeningut, kui sooviks on kaalu alandada?
Mida arvate treenimisest crosstraineriga? Kas aitab tõhusalt kaalu alandada jne?
Aitäh!

Kui treeninguga lisada ekstra energiakulu, on vaja tarbida ka ekstra energiat! Kui palju sa peaksid sööma ja millal, sõltub millist trenni teha, kui pikk see, millal oli viimane söögikord ja mida söödi.
Trenni tühja kõhuga teha ei tohiks, siis on sooritus kehv ja keha hoiab rasva kinni, kuna on energia defitsiit. Enne trenni oleks hea tarbida spordijooki, leiba, mahla, puuvilja, aga jällegi kõik oleneb, millist trenni teha ja kui intensiivselt. Kui oli rahulik tunnine jalutuskäik, siis pole vaja väga peale trenni süüa, kui just kõht ekstra tühi pole, aga kui oli raskem treening, siis võiks kindlasti haarata midagi süsivesiku ja valgurikast, hoidmaks lihaseid. Crosstrainer on igati sobilik kaalulanguseks, nagu ka iga teine kardiomasin, kuna hõlmab kogu keha, üla- ja alakeha.

Tere! Selline probleem, et kuidas ma saaks enda kintsud ning tagumiku korda ja oma ujumisrõnga ümbert ära ( nagu juba eelnevalt küsitud oli) ja muidugi ka käevarrel just õla lähedalt. Ühesõnaga siis kogu keha. Kus kohast ma saaks harjutusi üldse vaadata. Ise olen 17, aga ei taha väga hilja peale jääda ka treenimisega, et mida tegema peaks. Mõtlen rohkem kodustes tingimustes, sest kahjuks hetkel pole võimalik kasutada jõusaale jms.
Ja kuidas peaks toituma. Nüüd alles alustan sellega, et seda korda saada. Ei tahaks valesti ka teha, sest pärast on äkki hoopis halvem seda ära saada, mida ma enda ümber kogunud olen.
Ette tänades!

Tubli, ikka hea liikumisega alustada varem! Alati saab õues liikuda, tempokas kõnd, isegi kerge sörkjooks, ikka 30 min vähemalt, hea kui ka rohkem, tulemuse saamiseks vähemal 3x nädalas, see aitab just üldisele kaalulangusele. Erinevaid harjutusi saab vaadata ajakirjadest-tervispluss, üks. Toitumise kohta kehtivad ikka sellised üldised põhitõed, eespool on mitmes vastuses sellest jutt!

Tere! Sooviksin teada , et kas on võimalik kuidagi sääremarju vormida või peenemaks saada. Käin jooksmas, aeroobikas, koormus ju põhiliselt jalgadel. Peab selleks olema mingi kindel toitumiskava või pean üldse loobuma sellistest tegevustes?

Kindlasti vaadata toitumist ja teha ka erinevaid venitustreeninguid või harjutusi, aga ekstra harjutusi ei saa küll soovitada, ikka kogu keha korraga!

Tere! Olen 23 a naine. Kuidas ma saaksin vähendada oma kõhu ümbermõõtu? Ma söön väga tihti šokolaadi (vahel ka 100 g päevas). Milliseid toiduaineid peaks sööma, et kõht oleks võimalikult lame?

Kahjuks, see šokolaad ei aita siin jah kuidagi, pigem see 100g peaks olema max nädalas, et lamedat kõhtu saada, koos trenniga-kardio-ja jõutrenn koos. Söögist, aga võimalikult puhas toitumine-kana, kala, juurviljad, puder hommikuti, kodujuust, kohupiim. Ühesõnaga kõik selline, mis võib-olla alati väga maitsev võrreldes šokolaadiga ei ole, kindlad toidukorrad päevas, nii et kordagi kõht tühjaks väga ei lähe ja ülesöömist ei teki!

Tere! Olen 20 aastane tütarlaps ja trennist natuke kauaks eemale jäänud, mille tõttu on tekkinud u 5 lisakilo. Liitusin ka spordiklubiga, millega seoses tekibki küsimus. Milliste treening stiilidega soovitate algajal alustada ning milliseid kindlasti vältida.

Algajale sobivad kõik lihtsad treeningud- easy spinning, bodypump, bodybalance, body, toning, fit (olenevalt treeningplaanist) pilates. Vältida võib esialgu raskemate sammukombinatsioonidega treeninguid, siis saab keskenduda trennile, mitte niivõrd sammudele ja ka väga intensiivseid — bodycombat, maraton spinning.

Tere! Olen 176 cm pikk, kaalun 97-98. Vahel üritasin dieetitada , sain kaalu ka 95-le. Hullematel aegadel olen kaalunud ka natuke üle 100 kilo. Sooviksin saada normaalkaalu aga ei suuda kuidagi. Vahel olin haige ja jätsin trenni ära, ning kõik tuli tagasi.
Mul nimelt suur maiuste isu. Ei tunne ennast hästi, kui ei söö šokolaadi. Tervis on korras aga alumine vererõhu näitaja on madal. Arvan et vererõhu tõttu vajan magusat, sest peale seda tunnen ennast rohkem energilisena.
Tunnen enamus ajast väsinult, sest töökoormus on suur, ning viimasel ajal on nii kiire, et ei jõua trenni minna.  Tahaksin teha näiteks veregrupi dieeti aga ei tea kas see aitaks. Olen nimelt b-positiivne. Ma soovin kogu hingest kaalust alla saada, sest ma pole enam sellises vormis nagu vanasti ( kaalusin 85-87). Ma ei tunne ennast hästi, kuna tunnen kogu aeg ebamugavalt. Ning mul on raske teha neid tervislikke toitumisi, kuna pole raha et osta puu- ja juurvilju. 
Palun andke mulle nõu, mida ma peaksin tegema.

Kui alumine vererõhu näitaja on madal, pöörduge palun arsti juurde! Šokolaad siin kindlasti rolli ei mängi, see on ainult harjumus ja nö narkootikum. Liikumine ja aktiivsem eluviis ja toitumine parandab ka kindlasti ka enesetunnet! Veregrupidieeti võite ju proovida, kui see teile sobib. Alustage taas treenimisega ja asendage magus millegi toitvama ja tervislikumaga. Vaadake ka teisi vastuseid!

Tere, sooviksin kehakaalu ja rasvaprotsenti vähemaks saada. Tean, et enamasti õnnestub see kui jälgida toitumist, mida ma ka teen, kuid mis harjutusi teha jõusaalis, et mitte kasvatada rasva peale lihast ja et saada lahti probleemsematest piirkondadest: kõht, puusad, tuharad?

Kõik saab alguse toidujälgimisest küll jah! Aga kindlasti jõusaalis olles küsige nõu jõusaalitreenerilt, kes siis täpselt teid vaadates saab soovitada harjutusi, sest vb teile tunduvad probleemsed kohad ei olegi nii muret tekitavad ja oskab nõu anda hoopis reaalsemalt. Kindlasti on tähtis kardiotreening!

Mul oleks toitumise kohta küsimus. Olen kuulnud, et:
1)Enne ja pärast trenni ei tohi süüa 2 tundi.
2)Pärast trenni peab just sööma, mitte küll sellist rasvast praadi, aga ikkagi. Siis pidavat ainevahetus kiire olema ja põletab siis toidust paremini kaloreid. Ning mida kiiremini, seda paremini, sest…. kui sa ei söö pärast trenni, siis põletad lihasmassi, mitte rasva.
Küsimus: Kumb, siis nendest õige peaks olema. Neid kahte asja olen kuulnud kahelt erinevalt aeroobikatreenerilt. Kas siis süüa pärast trenni või ei?

Shapingu puhul on küll selline soovitus, et enne ja pärast treeningut süüa ei tohiks, aga muidu ikka kerge snäkk enne trenni ja pärast. Vaadake, ka eespool olevat vastust söögi kohta enne ja pärast trenni.

Olen 3 kuuga kaotanud 12 kilo. Praegune kaal 85, mis on püsinud nüüd sellisena juba 3 kuud ja allapoole rohkem kuidagi minna ei taha. Jälgin oma toitumist, söön päevas u 1800 kcal. BAV on 1620. Vahepeal jäi trenn tahaplaanile aga nüüd teen jälle trenni koduste vahenditega (5-6 päeva nädalas vahelduvalt trenažööril 20 minutit ja lihastrenni 30 minutit), kuna jõusaalis käimist kahjuks endale lubada ei saa. Arvestan seda kergeks trenniks, kuna ei ületa 30 minutit. Kuidas saaksin kaalu jälle langema? Kas söömise ja trenni suhe on normaalne või peaksin ühte nendest vähendama/lisama? Magusat söön vähe ja muidu kah jälgin, et süsivesikuid poleks liiast aga leivast loobuda ei suuda. Põen reumatoid artriiti ja kõrgvererõhutõbe. Ette tänades!

Tubli langus! Kodus saab ka ilusti treenida. Hetkel arvan, et kardiotrenn on liiga lühike kaalulanguseks- see peaks nüüd juba olema vähemalt 30 min järjest ja kui tunnete et olete rohkem treeninud ja jaksu on, tehke 1,2 x nädalas ka pikemat treeningut, kuni 60 min. Treening on kindlasti piisav, aga vaadake veel kriitilisemalt üle menüü, sest tihti tundub, et oh see ei tee ju paha, aga…

Tere, mul on selline küsimus: kui ma arvan (kardan), et ma ei saa trenniga ise hakkama, et kas ma pean minema trenni kuhugi või peaks ma palkama endale eratreeneri? Ma olen 169 cm pikk ja kaalun 72(74).

Karta pole siin midagi, kõndida ja joosta saab igaüks ise ka julgelt! Aga kui tunned, et ei jõua, viitsi ise pingutada, on alati lihtsam minna spordiklubisse ja rühmatrennidesse, kus nö alla anda ei ole nii lihtne, sest grupp ikka motiveerib. Eratreenerilt saab nõu küsida ikka spordiklubis. Sul ongi 2 varianti — kas hakkad ise treenima õues, kodus või lähed spordiklubisse, karta pole üldse midagi vaja! Soovin edu!

Tere! Mul selline mure, et peale 2 lapse sündi pole ma kaalust mitte grammigi alla saanud. Olen söönud tervislikult, liikunud palju aga tulu ei midagi. Olin ka kaalujälgija, aga seal võtsin nädalaga alla umbes 100 gr. Kaalujälgijates saadeti mind perearstile muret kurtma. Pidi olema ainevahetus rikkis. Kuidas nüüd saaksin ikka mõned kümned kilod alla? Kodus hakkasin zumbat tegema ja ka see pole aidanud.Kuidas saaksin ikka koduste vahendite abil oma kaalu alla? Kas annaksite mõned näpunäited?

Endrokinoloogi juurde paluge oma perearstil saata. Ja kas treeningud on ikka piisavad, intervall treening (kõrgema pulsiga ) ja madalama pulsiga?

Kas on võimalik trenniga saada lahti pekikõhust mis on tekkinud peale sünnitust? Või endist lamedat kõhtu ei saa isegi püsiva trenniga?

Ainult trenniga seda ei saavuta, ikka toiduga koos. Eespool ka palju sellest juttu. Treening toetab ja muudab vormi, aga lameda kõhu saladus on ikka ainult õige toit!

Tere. Olen 19-aastane, 180cm pikk ja kaalun 110 kg. Minu õnneks ei ole mingi konkreetne kehaosa liiga paks, vaid mul on terve keha sünkroonselt rasvane ja muidugi on mul ka istuv töö ega pole jõusaali jaokas raha. Sooviks selliseid häid nippe kogu keha kaalu langetamiseks. Ja kui on võimalik siis nii et rinna ümbermõõt ei väheneks,tavaliselt kaob ainult 10cm mu rinna ümbermõõdust.

Nii tahaks, et oleks lihtne nipp selle kõige tegemiseks, aga nagu igast vastusest välja tuleb, allavõtmiseks on siiski trenni ja toidu miksimine. Piisavalt palju liikumist ja õige toit. Alustage kõndimisest, aga kindlasti iga päev vähemalt 30 min ja piisavalt tempokas, nii nagu olete hilinemas ja kiirustate tempos. Toit — 5x päevas, väikesed kogused ja kõht ei tohiks kunagi väga täis saada, alati selline tunne, et tahaks veel midagi süüa. Kahjuks seda väga kontrollida ei saa, kui kaal langeb, siis ikka kõikjalt!

Tere! Olen juba 2,5 kuud aktvselt trenni teinud (4-5 trenni nädalas: BodyPump, BodyCombat, Pilates, Spinning). Söön tervislikult, mitte liiga palju ega ka mitte liiga vähe. Kaalu on juurde tulnud 5kg, puusad ja vöökoht on samas mõõdus, rinnaümbermõõt pisut vähenenud. Tean, et aktiivselt trenni tegema hakates hakkavad esmalt tekkima lihased, mis võivad kaalu tõsta, aga kas 2,5 kuud pole juba piisav aeg ka selleks et kaal kaduma hakkaks ning ümbermõõdud vähenema

Treeningud on korras ja päris intensiivsed, BC ja spinning eriti. Proovige siis ka kardiotreeninguid masinatel ja pikemaid, kestvustreeninguid madalama pulsiga, 60 või isegi 75 min. Toit võib küll tervislik olla, aga kas on söögiajad paigas, kindlad kellaajad jne?

Tere!
Vaatasin toitumise üle-kulutan rohkem kui tarbin. Hakkasin tegema trenni:2x jõusaali + 1 kord bodypump ja nädalas kuni 5 aeroobset treeningut, 2 päeva puhkan.  Olen 160cm pikk ja kaalun 57kg (2 nädala eest 58kg.
Kui kaua peaksin umbes nii treenina, et võiksin saavutada soovitud 50kg ja sealjuures ilusa kehakuju? :) Kas minu trenn on piisav? Ja kui palju üldse võib 160cm inimene kaaluda? Kas 48-49kg on ilmselge liialdus?

Kui palju aeroobset treeningut korraga? Kaalulangetamiseks kindlasti pikemad treeningud. 48-49kg on kindlasti juba väga vähe, aga kui soov nii on, siis toit ja trenn ja trenn. Kui te teete kõike korralikult ja vahepeal ei murdu, siis andke endale 2 kuud ja võib sellist kaalunumbrit näha, aga see saab olema väga raske, sest olete normaalkaalus.

Mul on küsimus peale trenni toitumise kohta. Söön õhtusöögi kl.17 ja kl.20 lähen trenni, mis kestab tund aega. Kuna peale trenni on kõht tühi, siis mis oleks kõige mõistlikum snäkk, mida võiks süüa poole 10 paiku õhtul, et mitte tühja kõhuga magama minna?

Täistera võileib lahja singiga, kodujuust, lahja kohupiim.

kui ma teen kardiotrenni, siis kas 30 min trenni, 10 min puhkust ja 30 min trenni on sama hea kui teha 60 minutit järjest või peaks ikka järjest tegema?

Kui teil puhkus vajalik, tehke nii, aga kui soovi kaalu langetada, siis proovige ikka järjest vastu pidada, võib ka vähem, 40-45 min. Või kui soovite 10min puhkust, vahetage kardiomasinat ja jätkake 30min teise masina peal.

Tere! Tahaks kuulda soovitus, millist trenni võiks rasedad teha. Ise olen selline 2-3x nädalas trennis käia.
Enne rasedust ujusin, sõitsin rattaga, jooksin, erinevad aeroobikastiilid, shaping jms.

Kõik oleneb enesetundest ja kui palju tohite teha. Alati võib mugandatult jätkata oma trennidega. Ujumine, vesiaeroobika, bodypump, rattasõit ja kõndimine, nii nagu meeldib, aga peaks jälgima et pulss väga kõrgele ei tõuse ja suudaksite juttu vesta.

Tere. On mure kõhuga. Sooviksin seda nagu ära saada, olen kõike proovinud, vahepeal läks asi paremaks, aga nüüd on jälle korrast ära. ehk oskate midagi soovitada.
Ette tänades.

Lameda kõhu muresid oli palju ka eespool, seal on vastatud, aga suur märksõna — TOITUMINE!

Tere, mul on kohe mitu küsimust korraga:

1) kas sööma peaks vastavalt keha baasainevahetusele (nt. 1430kcal) või üle selle (nt 100 üle) või kõvasti üle (nt 300 üle)?

BAV on see energiahulk, mis on Sinu elushoidmiseks hädavajalik ja on arvestatav juhul, kui Sa lebad voodis ja mitte midagi ei tee. Sellest sa peaksid ikka rohkem sööma, oleneb sinu kaalust, vanusest ja palju sa üldse päevas liigutad.

2) kas iga päev nii umbes 25g pähkleid või 50-60g kuivatatud puuvilja süüa on halb, kui loen kaloreid ja kalorite järgi on kõik korras?

Pähklite, mandilite kogus päevas peaks olema mitte rohkem kui üks peotäis.

3) kas pooldate pigem traditsioonilise toidupüramiidi järgi toitumist või tuleks pigem süüa rohkem rasvast ja valku kui süsivesikuid?

Toitumine peab olema tasakaalus-valgud, süsivesikud, rasvad.

4) olen üliõpilane, klubi jaoks raha ei ole, kuid kaalu on vaja veel alla saada ning vähendada keha rasvaprotsenti. Kaalun 69kg ja olen 174cm pikk, kuid keha on ikka tüüpiline pirn, kõhuke on ees ja tagumik-kintsud võdisevad. Kuidas täpsemalt kaalu alla saada ja keha pringimaks kui võimalusi vähe?

Liikuda, liikuda, liikuda — eespool ka vastuseid selle kohta. Aitavad alati jõuharjutused, mida saab ka kodustes tingimustes sooritada, vaadake spordi-ja terviseajakirju

5) kui palju on hea juua päevas vett? joon umbes 3L päevas, kas seda on liiga palju?

Vett tasub juua piisavalt, aga üle ei tasu ka pingutada. Kui 3L vett juua ei valmista probleemi, siis miks mitte.

Kuidas kintse peenemaks saaks? Mis harjutused oleksid kõige tõhusamad?
Ja pepu sooviks ka väiksemaks saada.

Vaadake eespool olevaid küsimus! Lisan siia veel harjutuse reiesiseküljele — õlgadest laiem harkseis, keerake varbad kergelt väljapoole ja põlv peab kindlasti minema varbaga ühte suunda ning siis kõverdage põlvi täistallad maas ja selg sirge ning pepu ei tohi taha ulatuda. Raskem variant — istuge selles asendis ja ikka nii kaua, et jalad hakkavad kergelt värisema.

Et ma muidu olen suht normaalne aga mu kõht on suur, et kuidas saaks kiiremini oma kõhu normaalseks? Milliste trennidega ja toitumisega?

Korrapärane toitumine, kindlad kellaajad, väikesed portsjonid, vahe näksimisi olla ei tohi ja kardiotreening, ehk treening kus põhirõhk on asetatud südamelihase vastupidavuse treenimisele. Lugege ka eespool olevaid vastuseid!

Alustasin treeninguid novembris ja käin erinevates trennides 4 x nädalas.(2xSP; 1xBP ja 1xFB). Soovin teada, kas see on piisav, et saada oma kõht trimmi?. Kaalun 53 kg ja olen 168cm pikk. Nagu ikka, olen ka mina kõige muuga rahul, aga kõhuga mitte (mul on 2 last).
Söön ca 1500 ckal päevas ja peale trenni enam ei söö, kuna see lõpeb kell 8 õhtul

Edu treenimisel! Eeldan, et SP on spinning ja FB fatburn? Siis võiks kindlasti lisada ühe lihastreeningu veel, mida rohkem lihaseid seda suurem on ka kalorikulu trenniväliselt. Õhtul võiks veel kindlasti midagi süüa, eriti peale trenni, et kehavarud saaksid taastuda- lahja jogurt, täistera võileib, kodujuust, kohupiim. Andke aega ka, eriti kui alles novembris olete alustanud ja arvestage et ka kõige raskem ongi alati kõhtu trimmi saada ja palju sõltub kahjuks ka geenidest!