Kuidas on võimalik, et toitu armastavad prantslased on Euroopa saledam rahvas? Selle küsimuse esitas prantsuse sotsioloog Claude Fischler, proovides leida vastust toitumisharjumusi ning suhtumist võrreldes Prantsusmaal ja USAs, kus on maailma ülekaalulisem rahvastik Lääne maailmas.

Kui ameeriklased räägivad toidust, räägivad nad toiteväärtusest ning tervisest. Kui prantslased räägivad toidust, on jutt maitsest ja kvaliteedist. Intervjuudes kõlab sageli läbi soov maitsvat söögikorda jagada. Ameeriklased ei maini aga peaaegu kunagi, et söömine on puhas rõõm, leiab Fishler.

Fishler leiab, et prantslaste jaoks on olulised kõik toidukorrad. Kui EL-i organisatsioon FOOD lasi Rootsi uuringufirmal Sifo uurida toidukordi ja nende olulisust, selgus, et ülekaalulised, kelle BMI on kõrgem kui 30, on need, kes kõige sagedamini lõunasöögi vahele jätavad.
15% ülekaalulistest ei söönud kunagi lõunat. Tavakaaluliste hulgas oli see number vaid 4%. Seega kui soovid kaalust alla võtta või oma kaalu säilitada, siis pea kinni kõikidest söögikordadest päevas ning söödki end saledaks!

Allikas: sydsvenskan.se