Minu nimi on Riina ja ma olen ülekaaluline! Vanust on mul hetkel 35, pikkust 172 cm ja kilosid 93 (mul kaal valetab, arvan, et veel +2 kg). Peres kasvamas kolm toredat last: tütar kohe 15, pojad saavad suvel vastavalt 9 ja 2. Abikaasa on ka tubli Eesti mees, ei ole ülekaaluline. Ja siis on meil kamba peale veel kaks suurt õuekoera, merisiga ja viis kala.

Elame Tallinna lähedal maal, esimese Eesti ajal ehitatud majas ning ei pea kariloomi ega tegele põllumajandusega. Kui muidugi välja arvata väike peenrama ja kasvuhoone. Ja siis veel mõned õunapuud ja marjapõõsad, mis sama vanad kui see maja (aastast 1932).

Nüüd siis natuke ka sellest, et miks Teie üleskutsele vastan. Meeletult raske on seekord (pärast kolmandat last) kaalust alla võtta! Nutt tuleb vahel lausa peale. Eelmise aasta veebruarist olen juurde võtnud 12 kg. Mõistusega saan kõigest aru ja tean ka enam-vähem, kuidas toimida, aga no ei ole seda püsivust. Maksimum neli päeva suudan korralikult toituda, nats ennast liigutada — siis äkki käib nagu mingi raks ja olengi jälle seal, kust alustasin. Ja ma võin meeletult süüa magusat ja siis magusat ja siis veel magusat. Lemmikud on šokolaad ja jäätis, aga kui magusaisu on, siis ei ole vahet, mis maiustus, peaasi, et oleks palju.

Ühesõnaga soovin, et suudaksin kaalu langetada nii, et ise oleksin rahul ja minu suurepärane pere oleks minu üle uhke! Ja kui Naistekas ja Kaaluabi koos pakuksid mulle oma abistavat kätt ja tuge, siis usun siiralt, et minust saab veel asja! Neli aastat tagasi kaalusin 70 kg, aga oleksin ülirahul, kui suudaksin saavutada oma kaaluks 75 kg.

Edu ja päikest Teie päevadesse!