Kõrgel intensiivsusel treenimine võtab vähem aega ning annab parema tulemuse ning seepärast on muutunud treeningsaalis ning jooksurajal väga populaarseks. Kõrge intensiivsusega treeninu puhul on puls 85 või rohkem protsenti maksimaalsest. Treening võib sisaldada nii vastupidavus- kui ka jõuharjutusi.

Paljudes kohtades kasutatakse seda lõuna ajal kiireks treeninguks, olgu selleks siis spinning, crossfit või jõutreening. 15 minutist intensiivsest treeningust piisab hea vormi saavutuseks. Need 15 minutit aga ei ole väga kerged. Kui see ei nõua tugevat pingutust, siis ei tule ka tulemust. Tavaline viga on see, et inimesed teevad aktiivse osa liiga väikese pingutusega ning rahuliku osa liiga tugevalt pingutades.

Kõrge intensiivsusega treening:

  • Selleks, et treenida intensiivselt, peab treenitus olema hea. Kui on esinenud südameprobleeme, peab kõrge intensiivsusega treeningut vältima. Aruta kindlasti enne oma arstiga. Kõrge intensiivsusega treeningud suurendavad ka vigastuste ohtu.
  • Ameerikas läbi viidud uuringud on näidanud, et kõrge intensiivsusega treeningud annavad parema tulemuse naistel kui meestel. Nii hapnikutarbimise kui südame löögisageduse osas paranesid rohkem naiste tulemused.
  • Ei ole soovitav rasedatele