Kokka kord nädalas


Oma menüü varakult valmistamine aitab vähendada peamurdmist ning ahvatlusi nädala jooksul. Sul tuleb üksnes külmik avada ja eelvalmistatud toit soojaks teha.


Ümbritse ennast tervislike snäkkidega


Pole vahet, kas pistad need oma lauasahtlisse, käe- või treeningkotti. Ükskõik, kuhu liigud, alati peavad tervislikud suupisted käepärast olema. Nii suudad ootamatute näljasööstudega edukalt toime tulla.


Peida räpstoit käeulatusest


New Yorgi ülikooli teadlaste hiljutine uuring tegi kindlaks, et inimesed söövad vähem, kui nad peavad toidu kätte saamiseks püsti tõusma. Vahet pole, kas tegu on lemmiktoiduga või mitte. Niisiis tasub maiustused peita kõige kõrgemasse köögikappi, kus seda näha pole. Kogused vähenevad nii justkui iseenesest.


Lõika toit väiksemateks tükkideks


Arizona ülikooli teadlaste väitel tajume toidu tükeldamisel väikseid koguseid suurtena. See trikk töötab paremini suuremate toodetega nagu lihatükid ja võileivad. Viinamarju tükeldama hakata ei maksa.


Söö hommikusööki


Igal jumala päeval. Nii hoiad oma veresuhkru taseme kontrolli all ja väldid hilisemat ülesöömist.


Väiksemad taldrikud


Need mahutavad küll vähem toitu, kuid tekitavad samas tunde, et sööd rohkem! Ühe uuringu kohaselt usuvad 15 sentimeetrise läbimõõduga taldrikult söönud inimesed inimesed, et sõid 18% rohkem kui tegelikult. Seejuures ei pea langema äärmustesse: valides viis sentimeetrit väiksema läbimõõduga taldriku, väheneb tarbitud kalorite hulk 22 protsenti, mis aasta peale jagatuna tähendab 8 kilost võitu.


Ära külasta supermarketeid


Kui sa suundud supermarketisse näpus tervislik ostunimekiri, kuid lahkud sealt hunniku maiustustega, siis kaalu perest kellegi teise lähetamist. Nii vähendad kohustuste nimekirja ja saad rohkem aega kulutada treenimisele või kokkamisele.